TUGA DO NEBA: Roditelji sagradili večnu kuću Marinku Madžgalju
Foto: Dragana Udovičić

Pola godine od smrti glumca

TUGA DO NEBA: Roditelji sagradili večnu kuću Marinku Madžgalju

Pop kultura -

Kako će se uskoro navršti pola godine od smrti glumca Marinka Madžgalja, njegova porodica odlučila je da upotpuni njegovo grobno mesto.

Jedinstveni spomenik od crnog granita postavljen je juče na Bežanijskom groblju, a na njemu je Marinkova slika, uz koju je ispisan njegov nadimak – Maki.

Postavljanju spomenika, u ranim jutarnjim časovima, prisustvovala je porodica pokojnog glumca, dok su Marinkovi otac i stric nadgledali radove. S obzirom na to da će ovo biti porodična grobnica, ostalo je da se spomenik doradi sa druge strane. Roditelji su, za podizanje večne kuće njihovog sina tražili da spomenik bude veći nego ostali, zbog čega su morali da pribave posebnu dozvolu.

"Postavljanje spomenika trajalo je tri sata, jer je reč o zdanju većih dimenzija. Crni granit, od kojeg je napravljen spomenik, stigao je iz Afrike. Spomenik ima mali krov, a sama nadgrobna ploča je deblja od standardne, odnosno, debljine je šest umesto tri centimetra. Ovaj model spomenika se zove kapitol i košta nekoliko hiljada evra", otkriva izvor koji je upućen u dogovore Madžgaljeve porodice sa kamenorescima.

Prema njegovim rečima, za porodicu je ovo bio veoma bolan trenutak zato što ih sve u vezi sa Marinkom podseća na to da više nije među živima.

"Njegovi roditelji, sestra i devojka su i dalje neutešni. Nisu žalili ni dinara kada su birali spomenik, iako ovo nije mali finansijski izdatak", navodi izvor.

Foto Zorana Jeftić
Foto Zorana Jeftić

Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track