URAĐENE ZVEZDE: Ovih 8 glumaca su vaše omiljene filmove snimili pod dejstvom opijata
Foto: Profimedia

Umetnost po svaku cenu

URAĐENE ZVEZDE: Ovih 8 glumaca su vaše omiljene filmove snimili pod dejstvom opijata

Pop kultura -

Kada pročitate ovaj tekst, obavezno pogledajte ponovo pomenute filmske hitove.

1. Američka lepota - Kevin Spejsi

via GIPHY

Ako ste pažljivo gledali, mogli ste i sami da provalite, ali reditelj Sem Mendez je sam potvrio da je dozvolio glavnom glumcu Kevinu Spejsiju da naduvan dolazi na snimanje.

"Tu je scena gde on i Ves Bentli duvaju. Možda je bilo, a možda i nije prave trave te večeri, ne mogu to da komentarišem. U jednom trenutku Kevin počinje da se kikoće. Odjednom je počeo da se smeje bez razloga, a oči su mu otišle levo od kamere jer je očekivao da mu ja kažem: "Ne kikoći se, nije to ono što hoću", ali sam umesto toga rekao "Nastavite", mislio sam da je magično. On je nastavio i to je ostalo u filmu", rekao je Mendez.

2. Teksaški masakr motornom testerom - Ganar Hansen

via GIPHY

Leatherface je jedan od najjezivijih likova u filmovima 20. veka. U slučaju da vam nije bio dovoljno strašan, rećićemo vam da je bio i naduvan. Finalne noći snimanja, ekipa filma je navalila na kolače sa marihuanom. Ganar nikada do tada nije probao nijednu drogu. Ubrzo pošto je pojeo kolače, zavrtelo mu se u glavi, ali je morao da snimi scenu u kojoj Leatherface motornom testerom ulazi kroz ulazna vrata. Na sreću svih koji su bili u blizini, uspeo je testeru da zadrži na vratima.

3. Drakula - Geri Oldman

via GIPHY

Na snimanju "Drakule" Oldmana je pokupila policija jer je vozio pijan, a kasnije je dobio šestomesečnu zabranu upravljanja automobilom. Da li je bio pijan i na setu? Brojni očevici tvrde da je u sceni u kojoj liže krv s brijača Džonatana Harkera bio mortus pijan.

4. Čarobnjak iz Oza - Džudi Garland

via GIPHY

Studio MGM je Garlandovu bacio na dijetu izgladnjivanjem. Pila je samo crnu kafu, jela pileću supu i pušila je da bi ostala mršava i što više podsećala na devojčicu. Ipak, tokom snimanja jadna Džudi je kljukana miksom amfetamina i barbiturata, da bi izdržala glad u okviru predviđene dijete. Glumica se kasnije ceo život borila sa zavisnošću od droge i alkohola i umrla je od prekomerne doze u 47. godini.

5. Lorens od Arabije - Piter O Tul

via GIPHY

Godine 1992. O Tul je priznao da su se on i njegov kolega Omar Šarif napili pre scene jahanja ogromne kamile, i da su se onda vezali za nju da ne bi pali. O Tul je navodno bio toliko pijan da nije znao ni gde se nalazi ni šta radi.

6. Braća Bluz - Džon Beluši

via GIPHY

Većina ekipe "Braće bluz" je bila drogirana u nekom trenutku snimanja. Den Akrojd je priznao i da su imali poseban budžet za kokain tokom noćnih snimanja.

7. Ratovi zvezda: Imperija uzvraća udarac - Keri Fišer

via GIPHY

Glumica koja je igrala princezu Leju se nikada nije ustručavala da govori o svom korišćenju droge i alkohola. Dok je snimala "Imperija uzvraća udarac" bila je smeštena u kući Erika Idla. Član "Monti Pajtona" je ponekada upadao u kuću, a jednom je došao sa Rolingstosima. Fišerova, koja je u to vreme prestala da pije, nije izdržala i bančila je sa rok zvezdama i Harisonom Fordom. Ostali su budni do jutra. "Nismo bili mamurni, još smo bili u čašama. Ako pogledate film možete to i da vidite- Harison i ja se dalje smeškamo kada stignemo u Cloud City. Zar to ne zvuči kao eufemizam", rekla je Fišerova.

8. Goli u sedlu - Džek Nikolson

via GIPHY

"Goli u sedlu" nikada nije smatran za jedan od trezvenijih filmova u istoriji kinematografije. Zapravo, za razliku od glumca i režisera Pitera Fonde, Džek Nikolson je tu bio relativno trezven. Zapravo cela ekipa je koristila zabranjene supstance te daleke 1969.Nikolson se na primer prisetio scene oko logorske vatre.

- Svi smo bili stondirani te noći kada smo snimali scenu logorske vatre. Govor o NLO-ima izgleda kao improvizacija, ali je zapravo doslovce prenesen iz scenarija. Priča o tome da sam popušio 155 džointa je malo preterana. Ipak, gotovo svaki kadar jeste bio vezan za pušenje skoro celog džointa. Posle prvog ili drugog ponavljanja, glumački posao je postajo brnut. Umesto da budem strejt i glumim da sam stondiran na kraju, bio sam stondiran na početku i glumio sam da sam strejt, a onda sam postepeno dopuštao sebi da se vratim tamo gde sam bio - u jako stondirano stanje - rekao je Nikolson.

9. Hari Poter - Danijel Redklif

via GIPHY

Teško je biti najpoznatiji čarobnjak na svetu kao Danijel Redklif koji je glumio Harija Potera. U kasnijim delovima filma, on se noću teško opijao i iako je priznao da nikada nije pio baš na snimanju, na set je dolazio pijan od prethodnih noći. "Mogao bih da pokažem mnogo scena u kojima nisam sasvim svoj, mrtav iza očiju", rekao je u intervjuu koji je dao 2012.

(24sata)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track