VELIKI PLANOVI ORGANIZATORA MERLINKA FESTIVALA: Bijonse i Madona  stižu u Srbiju
Foto: AP, Profimedia

Šok

VELIKI PLANOVI ORGANIZATORA MERLINKA FESTIVALA: Bijonse i Madona stižu u Srbiju

Pop kultura -

Voleli bismo da pevačice dođu u Beograd, na projekcije filmova o njima, i činimo sve što možemo da se to desi, kaže Azdejković

Za manje od mesec dana počinje Merlinka filmski festival, pod sloganom „Reci osam“, a gosti na njemu mogli bi da budu Madona i Bijonse.Od 8. do 14. decembra u Domu omladine biće prikazano 56 filmova, a selektovana su ostvarenja koja prate život trenutno dve najveće zvezde pop industrije, tako da će im organizatori uputiti poziv da podrže manifestaciju koje se bavi LGBT temama.

- U okviru ovogodišnjeg filmskog festivala Merlinka biće prikazan dokumentarac „Strike a Pose“, koji prati Madonine igrače sa turneje „Blond Ambition“, a njih najbolje poznajemo iz spota „Vogue“ i filma „U krevetu s Madonom“. Takođe, publika će premijerno videti i „Čekajući Bijonse“, dokumentarac o grupi njenih fanova koji mesec dana kampuju u Sao Paulu kako bi prvi kupili karte za njen koncert. Mi bismo voleli da Madona i Bijonse dođu u Beograd, na projekcije filmova, i činimo sve što je u našoj moći da se to desi - kaže za Kurir Predrag Azdejković, gej aktivista i direktor festivala Merlinka.

Ambiciozan... Predrag Azdejković
Ambiciozan... Predrag Azdejković

Na otvaranju će biti prikazan brazilski film „Ne zovi me, sine“ nagrađivane rediteljke Ane Mulajert, koji je osvojio nagradu Tedi za najbolji igrani film na ovogodišnjem Berlinalu, a selektovano je čak 10 domaćih ostvarenja.

ŠokantnoOTVARANJE POSVEĆENO OLIVERU MANDIĆUOrganizatori spremaju zanimljivo otvaranje festivala, inspirisano imidžom Olivera Mandića tokom osamdesetih godina, na kome će nastupati Tijana Dapčević, Dekadenca i Viva La Diva.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track