VELIKI USPEH SRPSKIH KREATORA: Ovacije za NAŠE dizajnere na njujorškoj Nedelji mode!
Foto: Profimedia

Korak po korak

VELIKI USPEH SRPSKIH KREATORA: Ovacije za NAŠE dizajnere na njujorškoj Nedelji mode!

Pop kultura -

Na jednoj od najtraženijih modnih pisti u svetu "New York Fashion Week" srpski dizajneri su ispraćeni ovacijama publike, a za njihove revije vladalo je i veliko interesovanje tamošnjih medija.

U okviru glavnog programa "New York Fashion Week" 12. septembra svoje kolekcije prikazali su Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj, a čast da zatvore manifestaciju 14. septembra imali su Vesna Milošević i Vasilije Kovačev.

Srpski dizajneri i predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i osnivač "Serbia Fashion Week" Svetlana Horvat imali su 13. septembra prijem u Konzulatu Republike Srbije u Njujorku, gde je domaćin bila konzulka Mirjana Živković.

Sve je počelo performansom Bate Spasojevića, a zvuci pesme "Evo banke cigane moj" orila se pistom NYFW-a, nakon čega je veče nastavljeno revijom Vesne Milošević, dok je učešće "Serbia Fashion Week" u Njujorku zatvorila revija Vasilija Kovačeva.

Horvatova je izjavila da je predstavljanje čak četiri dizajnera pod platformom "Serbia Fashion Week" na NYFW "sjajan uspeh za našu modu, ali i velika promocija naše zemlje".

"Ovo je siguran način da korak po korak zakoračimo na američko tržište sa proizvodima naših dizajnera. Pažljivom strategijom i kontinuitetom u učestvovanju na njujorškoj Nedelji mode, sigurno ćemo taj cilj postići i biti korak bliže revitalizaciji naše tekstilne industrije", istakla je Horvatova, ukazavši na snagu promocije na NYFW koji prati više od milion i po objava u medijima.

Sanja Bobar već ima veliku porudžbinu iz Teksasa, kao za promociju u Los Anđelesu, a zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna komora za modu Srbije sa platformom "Art Hear Fashion-USA" od ove godine dizajneri "Serbia Fashion Week" imaće priliku da predstave svoje kolekcije na nedeljama mode u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u.

Sanja Bobar (Foto Profimedia)
Sanja Bobar (Foto Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track