OVAKO MOŽETE U POZORIŠTA ZA MALE PARE: Za neke predstave izdvojićete svega 200 dinara!
Foto: CILE

Koliko košta kultura

OVAKO MOŽETE U POZORIŠTA ZA MALE PARE: Za neke predstave izdvojićete svega 200 dinara!

Pop kultura -

U većini beogradskih pozorišta karte za nove ili hit predstave s repertoara rasprodaju se za samo nekoliko sati. Međutim, da biste priuštili sebi i svojim najbližima priliku da pogledaju dobar balet, operu, nekog Šekspira i Nušića potrebno vam je samo nekoliko stotina dinara.

Narodno pozorište pola sata pre izvođenja već godinama ima akciju da penzioneri i studenti mogu da kupe ulaznice za samo 200 dinara. Ostali posetioci mogu da nabave karte s popustom i do 40 odsto.

Foto: Promo
Foto: Promo

Jugoslovensko dramsko pozorište brine o svojoj publici. Najskuplje ulaznice su 1.200 dinara, ali na dan izvođenja karte se prodaju upola cene. Za balkon karte koštaju 250 dinara, dok je parter samo 400 za odlični "Tartif" ili "Otelo". Za predstave na sceni "Studio" ulazak je od 300 do 500 dinara.

Foto Promo
Foto Promo

Atelje 212 pokrenuo je u februaru akciju " Zaljubite se u pozorište ", gde po ceni jedne ulaznice dobijate dva mesta u gledalištu. Cena karata je do 1.000 dinara, dok je za komad "Čekajući Godoa" samo 300. U pozorištima u unutrašnjosti karte su od 400 do 1.000 dinara.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Odlazak u bioskop košta i više od 1.000 dinara, jer pored karte za projekciju, potreban je dodatni novac za kokice i piće. Na Festu koji počinje u petak dobri filmovi se mogu pogledati za 300 ili 400 dinara.

Foto. Stefan Jokić
Foto. Stefan Jokić

Ulaznice za koncerte i rok svirke su različite, pa u zavisnosti od gostovanja grupe, zavisi i cena karte, a koštaju od 400 do 3.000 dinara. Festivali su takođe "u meniju" za mlade, a par bi za Egzit trebalo da izdvoji oko 100 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track