(VIDEO) ADEL LJUTA NA TRAMPA: Pevačica ne dopušta da se njena muzika koristi u političke svrhe
Foto: Profimedia/Reuters

Nije jedina

(VIDEO) ADEL LJUTA NA TRAMPA: Pevačica ne dopušta da se njena muzika koristi u političke svrhe

Pop kultura -
Portparol popularne pevačice Adel izdao je saopštenje za javnost jer je kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp puštao njen hit "Rolling in the deep" na svojim skupovima u Ajovi.

Source: Adele tells Trump to find another tune by ReutersNews on Rumble

"Adele nije dozvolila da se njena muzika koristi u političkim kampanjama", objavio je portparol pop pevačice. I podsetio da se i drugi republikanski kandidat Majk Hakabi koristio pesmom "Hello" na Jutjubu.

"Adele nije dozvolila da se njena muzika koristi u političkim kampanjama" , navodi se u saopštenju. Nije objasnio da li Adel namerava da preduzme neke zakonske mere da bi sprečila neovlašćeno korišćenje svojih pesama.

Adele, čiji je album "25" prošle godine bio najprodavaniji na svetu, nije jedina pop rok zvezda čije su pesme političari neovlašćeno iskoristili za svoje potrebe.

Frontmen grupe R.E.M. Majkl Stajp ozbiljno se naljutio na Trampa kad je ovaj na jednom skupu upotrebio njegovu pesmu "It's the End of the World As We Know It" i poručio mu da "odj..e" od njihove muzike, a Frenki Salivan se žalio što je njegov veliki hit iz 1982. "Eye of the Tiger" pre par meseci korišten na konferenciji Kim Dejvis, matičarke iz Kentakija koja je odbila sklapati istopolne brakove.

(Vanityfair)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track