(VIDEO) ISPOVEST MILENE DRAVIĆ: Bata je i mom Draganu bio uzor
Foto: Fonet Dragan Antonić I Kurir Dragana Udovičić

Veliki glumac

(VIDEO) ISPOVEST MILENE DRAVIĆ: Bata je i mom Draganu bio uzor

Pop kultura -

"Dok je Bata igrao u Beogradskom dramskom pozorištu, Dragan je kao klinac sa svojim društvom sa Crvenog krsta išao da ga gleda", rekla je između ostalog Milena Dravić povodom smrti Bate Živojinovića.

Prema njenom mišljenju, mnogi filmovi ne bi mogli da se snime da nije bilo Bate, njegovog ogromnog talenta, snage i volje da gura ekipu napred.

"Zato su reditelji tražili s njim da sarađuju jer su znali da film u koji ulaze zajedno sa Batom mora da se završi kako treba", rekla je i dodala da Bata Živojinović bio i sjajan partner.

"Mislim da je naša zajednička scena u "Sutjesci" jedna od neponovljivih. Zajedno smo radili i ogromnu televizijsku seriju "Radovan III" po tekstu Dušana Kovačevića koja nikada nije prikazana. U Ateljeu se paralelno igrala ta predstava sa Zoranom Radmilovićem, međutim, televizija je donela odluku da glumačka podela u seriji bude potpuno drugačija. Tako je Bata dobio ulogu Radovana, ja sam igrala Katicu, Dragan Jelenčeta, Olivera Marković Rumenku, Rade Marković dedu ... Ta serija je snimljena a onda je zauvek nestala. Ne znam zašto ali nikada nije imala šansu da se vidi", rekla je Milena Dravić.

Danas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track