Prikaži najnovije vesti
Leonardo Dikaprio, foto Profimedia
Spisak glavnih dobitnika Oskara

(VIDEO) LEONARDO DIKAPRIO NAPOKON OSVOJIO OSKARA: Pogledajte ko je još dobio zlatnu statuu!

Pop kultura 41

Na 88. dodeli Oskara, nagradi američke Akademije za film i nauku, na ceremoniji u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu dodeljene su zlatne statue.

Nagradu, za najboljeg glumca ovogodišnjeg Oskara, u najavi Džulijan Mur odneo je napokon Leonardo Dikaprio za  ulogu u filmu 'Povratnik', koji je do sada imao čak pet nominacija za glavnu ulogu i jednu za sporednu mušku ulogu.

Film "Pod lupom" (Spotlight) reditelja Toma Makartija osvojio je rano jutros Oskara za najbolji film na 88. svečanoj dodeli nagrada američke Akademije za film i nauku.

Film o istraživačkom novinarstvu o seksualnom zlostavljanju rimokatoličkih sveštetnika pobedio je favorita, mračni vestern "Povratnik" u toj kategoriji.

Foto Profimedia Foto Profimedia

"Pod lupom" je dobio Oskara i za najbolji originalni scenario. "Povratnik" sa 12 nominacija i kao veliki favorit za Oskare, osvojio je manje nagrada nego što se očekivalo, ukupno tri - za najbolju režiju, najboljeg glumca i fotografiju.

Foto Profimedia Foto Profimedia

Leonardo Dikaprio (41) dobio je Oskara za najboljeg glumca za film "Povratnik" i bio je apsolutni favorit za nagradu, dok je istu titulu u ženskoj kategoriji osvojila Bri Larson za ulogu u filmu "Soba". Meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu osvojio je Oskara za najbolju režiju za ostvarenje "Povratnik" i postao treći reditelj s uzastopnom nagradom za najbolju režiju, pošto je prošle godine nagradjen za film "Čovek ptica".


Finally he did it...!!! #oscar Belakhare gereft oscaro

A video posted by داب سمش ايرانى

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir