(VIDEO) NAJVEĆI SKANDAL EVROVIZIJE! Ovo je najomraženija pesma takmičenja... evo i zašto!
Foto: Youtube Printscreen

Izviždana

(VIDEO) NAJVEĆI SKANDAL EVROVIZIJE! Ovo je najomraženija pesma takmičenja... evo i zašto!

Pop kultura -

Prošlo je tačno 10 godina od najčuvenijeg skandala u istoriji Evrovizije. U incidentu u Atini glavna glumica bila je Silvia Najt, predstavnica Islanda.

Silvija Najt je dokaz da pojave kao što su Niki Minaž i Lejdi Gaga ne predstavljaju ništa revolucionarno. One su takođe izmislile svoj alter ego koji osim imidža ima i sopstveni karakter. Augusta Eva Erlentstotur, mlada nepoznata glumica i pevačica odlučila je da u prvih nekoliko godina novog milenijuma napravi imaginarnog lika koji bi otelotvorio sve osobine modernog sveta, a najpre narcisizam. Tako je rođena figura poznata kao Silvia Najt.

Silvija je neobrazovana, prenaglašava islandski naglasak koji meša sa engleskim i izabrana je od strane Boga da postane model, pevačka i glumačka svetska zvezda. Taj artificijelni imidž doneo joj je ogromnu popularnost, ali i ozloglašenost u domovini. Ali, sledeći stadijum bila je Evropa...

Evrovizija u Atini 2006. godine bio je trenutak kad se Silvija otkrila Evropi sa pesmom "Congratulations", u kojoj čestita svima što se nalaze u njenom prisustvu.

Nastup u polu finalu Evrovizije ušao je u anale kao najomraženiji u istoriji ovog takmičenja. Toliko unisonih zvižduka možda nijedan umetnik u životu nije doživeo. Prisetite se, ovo je godina kad je finski sastav Lordi osvojio prvo mesto. Cela stvar verovatno bi bila i zaboravljena da nije došlo do njenih burnih reakcija kad je saznala da nije prošla u finale takmičenja.

Njen bes je toliko eskalirao da je počela da vređa kolege, odnosno ostale predstavnike. Neki su čak predviđali i diplomatsku krizu, dok su se drugi samo nasmejali jer su zaključili da je cela farsa nameštena zbog publiciteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track