(VIDEO) PAR IZ LJUBAVNE PESME: Evo kako je Đole Balašević oženio svoju Oliveru
Foto: Youtube Printscreen

Priča iza muzike

(VIDEO) PAR IZ LJUBAVNE PESME: Evo kako je Đole Balašević oženio svoju Oliveru

Pop kultura -

Ona je izabrala njega i zaboravila na karijeru, a on je u njoj pored supružnika video i prijatelja.

Olivera i Đorđe Balašević u braku su 35 godina. Važe za jedan od najsklanijih parova sa domaće javne scene. Iako se njuhova ljubav rodila pred malim ekranima, oni su brak krunisali tajno u sred radne nedelje. Kantautor kog obožava cela Srbija upoznao je Oliveru Savić, bivšu reprezentativku u sportskoj srpskoj gimnastici poptuno neočekivano. Njih dvoje bili su gosti jedne novosadske televizije. Olivera je bila gost sportskog programa, dok je Balašević bio gost muzičkog dela.

Balaševićeva supruga tada je bila mala riđokosa devojčica koja je studirala u Novom Sadu organizaciju rada. Ona tada nije ni sanjala da će se zaljubiti u mladića sa gitarom. Gimnastičarka je tada morala da se odluči između novih medalja i priznanja i ljubavi koja je tek počela da se rađa.

"I tu ja prevagnem kao peta disciplina", pričao je Đorđe u decembru 1981. godine.

Nije to bila peta disciplina. Bila je to ljubav dvoje mladih koji su imali iste želje i interese.
"Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk - Hamburger. Najednom Olja mi prebaci ruku preko ramena i reče: "Ovaj Zlatko Vujović je opasan fudbaler." Rekao sam tad sebi: Našao sam pravu osobu, drugara koji se razume i u druge stvari. Ženim se odmah - gotovo je", otkio je Balašević.
Đorđe i Olivera se nisu, naravno, odmah venčali. Odluka jeste pala i oni jesu rešili da život provedu zajedno. Njihovu ljubav krunisala je ćerka Jovana, a šest godina kasnije njih dvoje su rešili da obave i formalnost i uplove u bračne vode.
"Malo sam se toga plašio jer dosta sam formalnosti izbegao u životu. Kad sam maturirao to je bila prava prilika da obučem odelo, ali sam to izbjegao sticajem okolnosti, nisam došao na proslavu. Ni kasnije nikad nisam bio u odelu. Hteo sam da se venčam 15. avgusta kad je najtoplije, da bih mogao da budem u nekoj majici. Dogovorili smo se ipak da to bude 7. maja, jer je bila sasvim neizvesna situacija oko mog dolaska iz vojske", kaže Đorđe i dodaje:

"Kao hranitelj porodice nisam to bio i formalno. Dokument je bio veoma važan. Ali nismo želeli nikakve ceremonije i pompe. Odabrali smo četvrtak. Nismo hteli da to bude ni subota, ni nedelja, jer su se baš tad venčavali neki moji drugari i nisam hteo da se sretnemo i da se diže neka frka, da nešto vrištimo, skačemo... Nikome ništa nismo rekli, pokupili smo se na brzinu, čak smo malo i zakasnili... Bilja, kuma je došla u poslednji čas, a Borčeku (Đoletov dugogodišnji saradnik) sam rekao da ponese ličnu kartu, da je neko snimanje u pitanju, samo da se ne bi pojavio s poklonom i u odelu. Uleteli smo kod matičara, ali tamo su nas već čekali drugovi koji su ipak uspeli da nas "provale". Bila je to mala, slatka ceremonija koju smo posle nastavili kod kuće, strogo uz sendviče. Osećao sam se dobro kao da nisam mladoženja. Bio sam u elegantnim crnim farmerkama, večernjim, i cipelama s dobrim elementima patika, nisam baš hteo da obujem patike iz poštovanja prema supruzi. Olja je imala lepu belu haljinu, samo bez onih "đinđa" na glavi."

(Yugopapir)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track