(VIDEO) PEVAČICE IZ SENKE: One su zaista pevale dok su druge u spotovima pozirale i otvarale usta
Foto: Youtube Printscreen

Ovo niste znali

(VIDEO) PEVAČICE IZ SENKE: One su zaista pevale dok su druge u spotovima pozirale i otvarale usta

Pop kultura -

Za mnoge pesme, koje su i dan danas hitovi, nismo znali da su ih pevale "pevačice iz senke", a da su one koje smo gledali na spotovima samo igrale, pozirale i otvarale usta.

Ivana Peters, Marija Mihajlović, Aleksandra Radović i Tanja Jovićević su 90-ih godina svoj glas pozajmljivale brojnim "pevačicama".

Hit grupe "Duck" "Dačo, volim te", pevala je Marija Mihajlović.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Ksenija Pajčin je na nastupima i u spotovima 90-ih samo otvarala usta i igrala. Marija je potpisana pevačica na albumima izvođača za koje je pevala, a među njima su grupe "Funky G", "Đogani", "Duck" i "Dr IGGY".

U to vreme ljudi se nisu bavili time šta piše na kasetama i CD-ovima, više ih je interesovalo šta je na televiziji i nastupima. Ivana Peters je otpevala čuvenu pesmu "Oči boje duge" grupe "Dr IGGY". Boja glasa, način na koji je izvedena i tekst su sigurno uzrok što je pesma postala svojevrsna himna jednog doba.

Malo je poznato da je prvi album Vesne Vukilić - Vendi je zapravo otpevala izvesna pevačica Jadranka Dabić. O njoj se ne zna mnogo, ali na Jutjubu možete poslušati jednu od njenih pesama.

Pesmu "Kiša" grupe "Energija" pevala je Ana Kokić, a na spotu je bila manekenka.

Kokićeva je na samom početku svoje karijere, takođe samo otvarala usta na prva dva albuma "Energije".

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Poznati bend iz 90-ih "Dobar, loš, zao" unajmljivao je više poznatih pevačica kako bi im pevale. Do sada se nije znalo da je pesmu "Bez tebe" otpevala poznata pop pevačica Aleksandra Radović. Kasnije je Radovićeva bila angažovana kao prateći vokal Jeleni Karleuši i Mis Svetlani.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Prvih nekoliko albuma "Modelsicama" je otpevala Tanja Jovićević, a pevačica Ceca Slavković je umesto otvaračica usta otpevala pesmu "Tornado", grupe "Mej Dej". Većina pomenutih pesama se više gledalo nego slušalo, ali činjenica je da su one opstale do današnjeg dana i da bez njih nema dobre žurke.

(SD)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track