(VIDEO) RASKOŠ I GLAMUR NA PIPINOM VENČANJU: Gosti su pili šampanjac od 90, a kavijar od 46.000 evra
Foto: AP/Tanjug

Potrošili 800.000 evra

(VIDEO) RASKOŠ I GLAMUR NA PIPINOM VENČANJU: Gosti su pili šampanjac od 90, a kavijar od 46.000 evra

Pop kultura -

Pipa Midlton, mlađa sestra vojvotkinje od Kembridža Kejt, udala se u Crkvi Svetog Marka u Engelfildu za finansijera Džejmsa Metjuza, a ceremoniji su prisustvovali članovi britanske kraljevske porodice i druge visoke zvanice.

Pipa i Džejms Metjuz nisu štedeli kada su organizovali svoju raskošnu svadbenu proslavu. Venčanju su prisustvovali njena sestra Kejt, vojvotkinja od Kembridža, i njen suprug princ Vilijam. Njihov sin trogodišnji princ Džordž i njihova ćerka dvogodišnja princeza Šarlot, takodje su učestvovali u ceremoniji.

(FOTO) SVI SU GLEDALI U NJENU ZADNJICU KAD SE KEJT UDAVALA Pipa opčinila sve u venčanici od 50.000 €

Posle crkve, zvanice su otišle na prijem na imanju mladinih roditelja u obližnjem mestu Bakleberi. Mladini roditelji Karol i Majkl Midlton su dali da se napravi stakleni šator na svom imanju za prijem a zvanicama je savetovano da ponesu rezervni komplet odeće da se presvuku posle crkvene ceremonije venčanja.

Ovo venčanje mladence je koštalo više od 800.000 evra, u koje spada i verenički prsten od 232.000 evra, venčanica od 50.000 evra, te cipele za mladu od 2.500 evra.

Gosti su uživali u skupocenom penušavom vinu, koji košta 90 evra, kao i u kavijar. Crkvena ceremonija koštala ih je 580 evra, a ogroman šator u kojem je svadba održana, a koji je na imanje dostavljen specijalno iz Belgije, potrošili su 120.000 evra.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Angažovana je ekipa od 30 kuvara, a svirao je jedan od omiljenih džez bendova mladoženje. Svadbena torta na šest spratova navodno je koštala 18.000 evra, a mladoženjine cipele 1.000 evra.

Gosti su pored u muzici i hrani mogli da uživaju i igrajući ping-pong sa Rodžerom Federerom, koji je bio među zvanicama.

Pipa Midlton privukla je pažnju javnosti tokom venčanja sestre Kejt s princem Vilijamom 2011. kada je nosila sestrin šlep u haljini kreatora Aleksandra Mekvina koja joj je ocrtavala telo. To venčanje pratilo je preko televizije gotovo dve milijarde gledalaca širom sveta.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Glamur, slava i elegancija: 3 princeze čija je svaka odevna kombinacija VEST DANA (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track