(VIDEO) SEĆANJE NA DIVU BOŽANSKOG GLASA: 4 godine bez Vitni Hjuston
Foto: Profimedia

Pop diva

(VIDEO) SEĆANJE NA DIVU BOŽANSKOG GLASA: 4 godine bez Vitni Hjuston

Pop kultura -
Diva raskošnog glasa Vitni Hjuston, čija je muzika obeležila poslednje dve decenije 20. veka, preminula je na današnji dan 2012. godine u hotelu Hilton na Beverli Hilsu uoči dodele Gremi nagrada.

Pevačica je poslednji put javno nastupila dan ranije, kada se sasvim neplanirano popela na scenu tokom zabave povodom predstojeće dodele Gremi nagrada i otpevala deo pesme "Yes Jesus Loves Me".

Obdukcija je pokazala da je poznata pevačica umrla od posledica davljenja u kadi, ali su srčano oboljenje i upotreba kokaina bili faktori koji su doprineli njenoj smrti. Na vrhuncu slave, sredinom 80-ih i tokom 90-ih bila je jedno od najporadavnijih muzičkih imena.

Rođena 9. avgusta 1963. godine u Nju Džerziju, a pevanjem je počela da se bavi kao dete. U ranoj mladosti sarađivala je sa muzičarima kao što su Čaka Kan i Džermejn Džekson, pevajući im prateće vokale i u to vreme zapala je za oko muzičkom mogulu Klajvu Dejvisu.

Njena ćerka Kristina Bobi Braun preminula je u 22. godini. Bobi Kristina se posle mamine smrti udala za Nika Gordona kojeg je njena pokojna majka odgajala kao vlastitog sina od njegove 12. godine. Ona je nađena potpuno isto kao majka, u kadi bez svesti. Posle šest meseci, izgubila je bitku i otišla kod majke za kojom je patila i nikako nije mogla da se pomiri sa njenom smrću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track