(VIDEO) SKINULE SU SE U BIKINI: Pokazale su svoje telo, a sve ostalo je ISTORIJA Holivuda!
Foto: Printscreen/Profimedia

Seksi

(VIDEO) SKINULE SU SE U BIKINI: Pokazale su svoje telo, a sve ostalo je ISTORIJA Holivuda!

Pop kultura -

Iako su tokom duge i bogate karijeri ove holivudske lepotice snimile nekoliko desetina filmova, u istoriju kinematografije, ali i u srca i misli publike, ušle su kada su u bikiniju prošetale kadrom.

Ursula Anders u filmu Doktor NoKadar u kom Ursula Anders u, za to vreme skandalozno minijaturnom bikiniju, izlazi iz mora u filmu "Doktor No", zauvek će ostati upamćen kao momenat kada je rođena prva internacionalana seks bomba.

Bo Derek u filmu "10"

Čak i oni koji nikada nisu gledali film"10" prepoznaće ga po sceni u kojoj američka glumica Bo Derek trči u kupaćem kostimu na plaži.

Salma Hajek u filmu "Od sumraka do svitanja"

Meksička lepotica izvela je seksi ples noseći samo bikini i ogromu zmiju oko ramena, a ta scena će, zbog Hajakove ostati jedna od od najprepoznatljivijih filmskih scena svih vremena.

Pamela Anderson u seriji "Čuvari plaže"

Fara Fosit

Poster na kom je Fara Fosit pozirala u crvenom kupaćem kostimu urađen je davne 1976. godine, za potrebe promocije serije "Charlie's Angels". Tih 70-ih, Fara se smešila sa zidova soba miliona američkih tinejdžera, a glumicu će publika zauvek pamtiti po neodoljivom osmehu i crvrnom bikiniju.

Rakel VelčOno što je Fara Fosit bila u dekadi 70-ih, to je Rakel Velč bila za 60. U filmu "Milion godina pre nove ere" Rakel igra pećinsku ženu, a kadrovi u kojima zgodna britanka nosi krzneni bikini doneli su joj titulu neprikosnovenog seks simbola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track