(VIDEO) SMOGOVCE JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA: Evo gde je sada mala Marina iz hit serije!
Foto: Printscreen

Plavokosa glavica

(VIDEO) SMOGOVCE JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA: Evo gde je sada mala Marina iz hit serije!

Pop kultura -

Iz danas već kultne televizijske serije "Smogovci", čija je prva sezona prikazana 1982. godine, ostali su zapamćeni mnogi likovi nastali na temelju istoimenog romana Hrvoja Hitreca.

Priča o mladim članovima porodice Vragec koji žive u neuređenom naselju u zagrebačkoj četvrti Peščenici. Odrasli su bez oca, a majka Melita je otišla da radi u Nemačku.

Uz članove porodice Vrabec (Dragec, Pero, Mazalo, Cobra...) i nakon 35 godina od prikazivanja, pamtimo i lik plavokose devojčice Marine u koju je bio zaljubljen dečak Dado.

Lik Marine tumačila je Zagrepčanka Gorana Stepanić, koja se proslavila i ulogom u seriji "Lažeš Melita" (1984.) prema knjizi Ivana Kušana.

Od talentovane dečje zvezde koja je putem malih ekrana ušla u milione domova očekivala se velika glumačka karijera, no Gorana Stepanić odabrala je potpuno drugačiji životni put.

"Mala Marina" danas ima 44 godine i živi i radi u Puli, gde radi na fakultet od 2009. kao docent na Odseku za romansku i klasičnu filologiju i drži predavanje iz rimske književnosti i razumevanja antike.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1997. je diplomirala komparatistiku i latinski jezik. Magistrirala je 2001. s temom iz novolatinske hrvatske epike 17. veka ("Jišajida" Kajetana Vičića), a doktorirala 2005. (Hrvatsko pesništvo na latinskom u sedamnaestom veku: stilske tendencije i žanrovski inventar) na Univerzitetu u Zagrebu.

Od 1997. do 2008. radila je kao asistent, odnosno docent na Odseku za klasičnu filologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gde je predavala studentima latinskog.

(Jutarnji.hr)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Gledali ste ih bezbroj puta, a OVO vam je promaklo: Najveće greške u domaćim filmovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track