Ne propustite

(VIDEO) SRBIJA POSTAJE EPICENTAR SVETA U SPORTSKOM PLESU: Najbolji dolaze da se poklone Beogradu

Pop kultura -

Više od 500 plesnih parova iz svih delova sveta dolazi u Beograd, gde će se od 1. do 2. oktobra takmičiti na međunarodnom takmičenju pod nazivom „WDSF World Open Beo Dance – Trofej Beograda“, koje će biti održano u Belexpocentru.

Manifestaciju su podržali Međunarodna federacija sportskog plesa – WDSF, Plesni savez Srbije i Plesni savez Beograda, zatim Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport, a organizator i realizator takmičenja je plesni klub "Beo Dance" iz Beograda. Na ovogodišnjem takmičenju očekuje se učešće plesnih parova iz Austrije, Češke, Estonije, Francuske, Italije, Grčke, Norveške, Hrvatske, Poljske, Rusije, Švajcarske, Turske, Španije i mnogih drugih zemalja.

Parovi će se nadmetati u 10 plesnih disciplina: pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive) i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep).

Svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika biće u subotu 1. oktobra u 20 časova, a zatvaranje u nedelju 2. oktobra u 22 časa.

Foto: Promo
Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track