(VIDEO) UBICE MUZIKE: Ovo su 10 najgorih pesama u istoriji Evrovizije...dno dna!
Foto: Youtube Printscreen

Na šta su mislili?

(VIDEO) UBICE MUZIKE: Ovo su 10 najgorih pesama u istoriji Evrovizije...dno dna!

Pop kultura -

Evrovizija je sigurno najbitnije i najveće muzičko takmičenje na kontinentu, ali prisetićemo se nekih njenih ne tako slavnih trenutaka.

1. Datner i Kušnir, Izrael 1987.

Ovaj izraelski komični duo obučen u stilu Braće Bluz pomešao je pevanje sa, najblaže rečeno, smešnom plesnom koreografijom. Nekim čudom su se svideli žiriju pa su završili na 8. mestu.

2. Donatan i Kleo, Poljska 2014.

Poljske predstavnice bile su najslušanije, odnosno najgledanije na Evroviziji, ali sigurne ne zbog kvalitetne pesme, već zbog zabavnih i seksi kadrova. Refren: "Mi smo slovenske devojke i mi znamo da koristimo naš šarm i lepotu" mnogima je bio presmešan, ali kad vidite nastup shvatićete da su devojke u pravu.

3. PingPong, Izrael 2000.

Još jedna diskutabilna pesma došla je iz Izraela. Svi mogući modni kritičari razapeli su nesrećne predstavnike Izreala, još samo da su imali dobru pesmu da izbalansiraju utisak. Ukratko... nisu.

4. Gildo Horn, Nemačka 1998.

Jedna stvar se Gildu mora priznati, a to je da je njegov nastup zaista teško zaboraviti. Gildo u tirkiznom odelu zakasnio je čitavu deceniju za modom 90-ih koja je ionako bila problematična.

5. Valentina Moneta, San Marino 2012.

San Marino na žalost (ili sreću) nikad nije prošao u finale Evrovizije. Pesma koja se originalno zvala "Fejsbuk, uh, oh, oh" promenila je naslov u malo bezbolnije "Društvena mreža". Ovaj beznadežni tekst ušao je u anale transfera blama ovog takmičenja. "Ako hoćeš da svratiš do moje kuće, prvo me klikni svojim mišem." Ne, nismo izmislili ovu glupost.

6. Daz Sampson, Ujedinjeno Kraljevstvo 2006.

Sampson je imao relativno uspešnu karijeru u Engleskoj, ali ova pesma jednostavno nije imala šta da traži na Evroviziji.

7. Ćurka Dastin, Irska 2008.

Irska je nekad bila zemlja pobednika, ali onda su svoj nastup sveli na ciničnu kritiku glasanja. Parodija tehno zurli nije pomogla Evropi da shvati poruku, pa je pesma zabeležila katastrofalan rezultat.

8. Tvin Tvin, Francuska 2014.

Francuska nije poznata po inovativnom učešću na ovom takmičenju, a Tvin Tvin nije uspeo da promeni to mišljenje. Završili su na poslednjoj poziciji sa samo 10 bodova.

9. Mikelis Rakincis, Grčka 2002.

Ne znamo kako da prokomentarišemo ovaj nastup, ali daćemo sve od sebe. Neuspeli maskenbal emo pank ragbista koji su pritom fanovi Djuran Djuran-a i Take That-a. Eto, dali smo sve od sebe.

10. Džemini, Ujedinjeno Kraljestvo 2003.

Mislite da ne može gore od prethodne pesme? Hm, zamislite dvoje ljudi koji konstanto falširaju na najbitnijem kontinentalno muzičkom takmičenju. Ustvari, ne morate da naprežete maštu jer se to zapravo desilo.

(Azimo/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track