VODITELJKE O POSLEDNJEM SUSRETU S MILKOM CANIĆ: Kroz suze je izustila teško mi je i otišla!
Foto: Privatna Arhiva

Tuga

VODITELJKE O POSLEDNJEM SUSRETU S MILKOM CANIĆ: Kroz suze je izustila teško mi je i otišla!

Pop kultura -

Danijela Pantić, Kristina Radenković i Marija Veljković oprostile se od supervizorke popularnog kviza „Slagalica“

Kviz „Slagalica“ prekjuče je počeo drugačije. Pre špice sa „skočkom“ pojavio se crn ekran, na kom je pisalo „In memoriam Milka Canić“. Tada su gledaoci shvatili da više neće čuti njeno čuveno „dobro veče“.Smrt supervizorke „Slagalice“ teško su podnele njene koleginice s RTS Kristina Radenković i Marija Veljković, ali i bivša voditeljka tog kviza Danijela Pantić.

Danijela za Kurir priča o poslednjem razgovoru s Milkom.Citirala Stefana Nemanju- Očekivala sam da će stići demanti da nas je napustila, ali nije. Mislim da ju je bolest iscrpila. Posle prve terapije bila je puna nade, pričala je da planira da se brzo vrati. Posle druge je bila prilično izmorena. Kad smo se poslednji put čule, kao da je nestala nada u njenom glasu. Pričala je o unucima i deci koja su joj donosila najveću radost. Rekla mi je: „Teško mi je“ i zaplakala - kaže voditeljka, koja o Milki govori s velikim poštovanjem:- Bila je veliki obožavalac leksike i srpskog jezika. Često je citirala Stefana Nemanju: „Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlji. Riječ se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. A šta je narod izgubi li jezik, zemlju, dušu?“. Tu ljubav je prenela i na mene. Hvala joj na tome.

Naučila ih da se smeju... Kristina, Danijela i Marija u društvu Milke Canić
Naučila ih da se smeju... Kristina, Danijela i Marija u društvu Milke Canić

Kristina nije smogla snage da govori o Milki, već se s njom oprostila na društvenim mrežama:- Zvali su me mala Milka. Nadam se da ću jednom dosegnuti ono što nosi velika Milka. Kraljice optimizma i nepresušne energije, vidimo se jednog dana. Smršala sam, majke mi. Ljubim te.Marija je s Milkom sarađivala, ali i družila se celu deceniju.- Otišla je draga Milka. Osoba s kojom sam se smejala. I sada zaista ne mogu da se setim ničeg tužnog u vezi s njom, već samo njene pozitivne energije i duhovitosti. Situacija koje mame osmeh. I po tome ću je i pamtiti.Sahrana u subotuPoslednje zbogom Milki Canić kolege i prijatelji uputiće na komemoraciji danas u 12 časova u Galeriji RTS, a sahrana je sutra na groblju Orlovača u 13.30.

Milka ispričala anegdotu iz autobusaMUŽ JE POBEGAO OD MENE JER SAM SVE ISPRAVLJALASaglasno sa izrekom „jednom profesor, uvek profesor“, bivša nastavnica srpskog jezika često je ukazivala ljudima na greške koje prave.- Moj muž i ja smo se vozili autobusom 23 i žena koja je sedela iza nas rekla je ženi pored nje: „Moja je Jelena višlja od tvoje Milice“, a ja sam se okrenula i rekla: „Viša, kaže se viša, a ne višlja.“ Za mog muža je bilo šokantno da ja negde na javnom mestu ispravljam ljude. Pocrveneo je i izašao na sledećoj stanici. Ja kažem: „Kuda ćeš?“, a on će: „Kuda ću, idem napolje! Neću da me brukaš po autobusu.“ - ispričala je jednom Milka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track