Vuk Drašković predstavio knjigu Isusovi memoari
Foto: Kadic

Nastavak Noža: Promocija novog romana

Vuk Drašković predstavio knjigu Isusovi memoari

Pop kultura -
Srbi mogu da budu ono što su bili pre jednog veka, rekao je poznati kniževnik

Književnik i političar Vuk Drašković predstavio je sinoć pred prepunom salom u Kolarčevoj zadužbini svoj roman „Isusovi memoari“, koji kritičari vide kao nastavak njegove kultne knjige „Nož“.

Miša Aleksić
Miša Aleksić

Glavni junak priče je hromi foto-reporter Veljko Vujović, zvani Ćopavi Isus, koji kamerom i perom svedoči o smrti Jugoslavije, o starim i novim mržnjama, novim zločinima i zločincima.- Izgleda da su čitaoci dobro prihvatili ovu priču, ali draže bi mi bilo da Veljko, vreme i zlo o kojem svedoči ne postoje. Ti događaji se zatrpavaju zaboravom i falsifikuju se. Čak i oni koji pamte zle godine ubistva velike države Jugoslavije, zatrpavaju ih već 25 godina neistinama. Mi moramo i možemo da pišemo i govorimo istinu, onako kako je zaista bilo. Srbi mogu da budu ono što su bili pre jednog veka - istakao je Drašković.

Danica Drašković
Danica Drašković

Pored autora, o romanu, čiji je početni tiraž 30.000 primeraka, govorili su kritičar Ljiljana Šop, urednik Dejan Mihailović, kao i direktor „Lagune“ Dejan Papić.- Drašković izuzetno dočarava atmosferu u kojoj buja strah, umnožavaju se frustracije, izranjaju sećanja na prošlost i traumatična iskustva. Vreme je da se izađe iz amnezije i okonča sa zaboravom - rekla je Ljiljana Šop.

Ljubinka Klarić
Ljubinka Klarić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track