ZLATNA ANTENA: Montevideo, vidimo se najbolja serija, Glogovcu nagrada za ulogu Draže!
Foto: PR

Fedis

ZLATNA ANTENA: Montevideo, vidimo se najbolja serija, Glogovcu nagrada za ulogu Draže!

Pop kultura -
Montevideo, vidimo se proglašena je najboljom TV serijom, Dejan Zečević dobio je nagradu za najbolju režiju dok je na osnovu zvaničnog merenja gledanosti najgledanijom serijom proglašena Ravna gora
1 / 8 Foto: PR

Nagrada Zlatna antena na 4. Festivalu domaćih igranih serija, dodeljene su sinoć u 11 kategorija na osnovu mišljenja stručnog žirija. Montevideo, vidimo se proglašena je najboljom TV serijom, Dejan Zečević dobio je nagradu za najbolju režiju dok je na osnovu zvaničnog merenja gledanosti najgledanijom serijom proglašena Ravna gora.

Nagrade Zlatna antena, na osnovu mišljenja stručnog žija dodeljen su:Nebojši Glogovcu za najbolju mušku ulogu Dragoljuba Draže Mihailovića u TV seriji Ravna gora.

Nataši Ninković za najbolju žensku ulogu u TV seriji Folk. Sofija Rajović I Bojan Perić proglašeni su najuspešnijim glumačkim parom iz TV serije Vojna akadmija. Najbolji scenario napisali su Dragan Bjelogrlići I Ranko Božić za Montevideo, vidimo se odakle dolazi I najbolja kostimografkinja Dragica Laušević. Predrag Jočić najbolji je direktor fotografije u seriji Ravna gora, a najbolji montažeri su Milena Predić i Lazar Predojev iz Folka.

Najbolju muziku za TV seriju Montevideo, vidimo se uradio je Manjfiko kome je ovo treća nagrada za FEDIS-u zaredom.

Dobitnici specijalne nagrade za sveukupan doprinos domaćoj TV produkciji pripala je Milanu Lanetu Gutoviću i kompozitoru Zoranu Simjanoviću. Program su vodile glumica Nevena Šarčević i voditeljka Aleksandra Simić. Ni prilikom dodela Povelja za zapaženu ulogu, konkurencija nije bila ništa slabija.

Lazar Ristovski i Jelena Mila dobili su nagrade za epizode u Ravnoj gori. Boris Isaković I Jasna Đuričić za role u Folku, a Bojan Dimitrijević I Anita Mančić za Montevideo, vidimo se. Poručnik Vasić, ondosno Miloš Timotijević i Burazer, to jest Jelica Sretenović dobili su nagradu za epizodne ulogu u Vojnoj akademiji.

Kod serija koje su imale status gosta na 4. Festivalu domaćih igranih serija nagrade su odneli Dara Džokić i ranislav Trifunović iz Odumiranja, Marko Gvero I Danijela Tanasijević iz Nadrealne televizije, Milena Vasić iz Male istorije Srbije, a popularni Đorđe Čvarkov iz Državnog posla. Reditelji Jug Radivojević i Stojče Stoleski nagrađeni su za unapređenje domaćeg igranog programa otvarenjima Mala istorija Srbije i Državni posao, dok je legendarni Nele Karajlić istu nagradu dobio za Nadrealnu televiziju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track