10 činjenica o igrici za kojom je poludeo ceo svet
Foto: Profimedia

POKEMON GO

10 činjenica o igrici za kojom je poludeo ceo svet

Tech -

Otkrivamo 10 interesantnih činjenica o igrici koja je izazvala veliku buru i naišla kako na pozitivne tako i negativne kritike šire javnosti, piše Men's Health Srbija.

Verovatno ste do sada probali da igrate igricu za kojom ludi čitav svet, a koju su lansirali momci iz firme Nitendo. Ova igrica koristi vaš GPS i internet konekciju da bi odredila vašu lokaciju i prikazala je na mapi, prateći svaki vaš korak i prikazujući Pokemone i pokemonske stanice kada se dovoljno približite jednoj od ovih opcija.Igrica je postigla toliko veliki uspeh zbog načina na koji savršeno kombinuje stvaran svet i nostalgiju, dajući takođe ljubiteljima nekadašnjih igrica na Gemboju mogućnost da ponovo ožive svet od 151 Pokemona.Tim povodom vam otkrivamo 10 činjenica o ovom fantastičnom konceptu koji ne pokazuje znakove da će se zaustaviti u skorije veme.1. Preuzimanje aplikacije Pokémon Go je u jednom trenutku nadmašila Tinder na Android telefonima za 60% na Američkom tržištu. Korisnici su je koristili oko 43 min dnevno.

2. Iako je preuzimanje igrice Pokénmon Go besplatno, Nitendove akcije su porasle za 23% nakon lansiranja aplikacije.

3. Niantic je koristio lokacije od pređašnje igrice Ingress, kako bi izgradio okruženje u igrici Pokemon Go. Niantic je sarađivao sa Nitendom u stvaranju aplikacije.

4. Nedaleko od reke u Vajomingu, devetnaestogodišnja Šajla Vigings je 8. jula 2016. godine tragajući za svojim retkim Pokemonom naletela na telo koje je plutalo na površini reke.

5. Procenjuje se da je igrica Pokémon Go preuzeta 15 miliona puta i to samo u prvoj nedelji kad je igrica puštena, a zarađuje 1.6 miliona dolara dnevno.

6. Aplikacija se takođe može koristiti i u loše svrhe. Policija grada Misuri je 10. jula prijavila 4 tinejdžera koji su koristili opciju geografske lokacije kako bi naslutili lokaciju i nivo izolacije potencijalnih žrtvi. Pretpostavlja se da su i ostale prijave krađa i oružanih pljački širom sveta povezane sa igricom.

7. Pokémon treneri (osoba koja hvata divlje Pokemone koriste Poke lopte, odgaja ih i uzgaja, te trenira za borbe sa ostalim Pokemon trenerima) su uslikali nasumične fotografije dok su hvatali svoje sledeće žrtve - Pokemone. Jedan čovek, boreći se u pustinjama Iraka protiv ISIS-a podelio je fotografiju svog ulova pored velikog pištolja. Da bi stvar bila još čudnija, Pokemon koji je stajao pored automatskog oružija je bio Squirtle. Šta li je on radio u pustinji?

8. Pokémon Go je inspirisan prvoaprilskom šalom Gugla 2014. godine, kada su okačili oglas za posao Pokemon Mastera i ispitivanje igrača da isčitavaju mapu za hvatanje Pokemona. Ogromno interesovanje za ovu šalu je podstaklo ovu ideju i evo nas danas.

9. Aplikacija je izdvojila Pokemonske stanice, kao i ostale opcije unutar igrice koje vode na jako čudna mesta. Mnogi su prijavili groblja kao mesta hvatanja Pokemona. Čak su i australijska policijska stanica i MI5 postale žrtve ovih čudnih odlika igrice.

10. Pokémon Go Plus je uređaj koji će se konektovati na vaš mobilni telefon preko Bluetooth-a omogućavajući igračima da nastave svoj dan bez potrebe vezivanja telefona za ruku. Uređaj reaguje kada je nešto blizu i jednostavan klik će omogućiti hvatanje ili odraditi neophodnu akciju, kasnije će preko aplikacije igrač biti u mogućnosti da pogleda svoje nagrade i rezultate.Bez obzira da li je volite ili mrzite, morate priznati da je način na koji su Nitendo i Niantic povezali naš i njihov svet fascinantan i da su doživeli apsolutni trijumf.Ukoliko vam se dopada koncept igrice, slobodno uživajte u hvatanju Pokemona, ali apelujemo da ne igrate igricu dok vozite ili dok prelazite ulicu, jer ne želimo da se malo gejmerske zabave završi lošim iskustvom.SA SAJTA MEN'S HEALTH SRBIJA PROČITAJTE JOŠ I:Uživajte u najzdravijim namirnicama: 14 idealnih užina za putovanjeMuvanje na društvenim mrežama: 5 stvari koje morate da znate!#Bodyart: Kakve tetovaže su trenutno najveći hit u svetu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track