icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

PLANIRATE DA PRODATE STARI MOBILNI TELEFON? Ovako ćete obrisati baš sve podatke sa njega!
Foto: Profimedia

ZAOBIĐITE ZLOUPOTREBU

PLANIRATE DA PRODATE STARI MOBILNI TELEFON? Ovako ćete obrisati baš sve podatke sa njega!

Tech

Kada želite da budete sigurni da će svi podaci iz vašeg mobilnog uređaja, koji želite da prodate, biti izbrisani - morate uraditi sledećih nekoliko koraka.

Naši telefoni su danas skladište najprivatnijih tajni, poslovnih poruka, bankovnih podataka, ali i fotografija i poruka koje su često samo za naše oči.

 

Sve to moramo preseliti na sigurnu lokaciju, ako to želimo sačuvati pre nego potpuno očistimo stari telefon.

foto: Profimedia

Na starom "iPhone" uređaju prvo isključite "iMessages" (ako prelazimo na Android), kako bi bili sigurni da će vam poruke normalno dolaziti. Oni koji koriste Appleov sat treba da prekinu vezu pre spajanja s novim telefonom. Sledeći korak za one koji prelaze na novi "iPhone" je bekap celog uređaja sa opcijama za podatke koje želite sačuvati.

 

Pre resetovanja uređaja za svaki slučaj se odjavite sa "iClouda" u postavkama telefona. Da bi resetovali telefon, tj. prebacili ga na fabrička podešavanja, morate otići u Postavke - Opšte, pa na Resetovanje pri dnu menija i odabrati opciju koja će izbrisati sav sadržaj i postavke.

Vlasnici Android uređaja prolaze sličnu proceduru. Ostajete li na Androidu, verovatno želite da vas prate i aplikacije, a njih možete sinhronizovati sa računom odlaskom u Postavke - Računi i sinhronizacija i klik na Sinhronizuj sada, pod uslovom da vam automatska sinhronizacija nije uključena. Ceo bekap telefona možete napraviti odlaskom u Postavke pa u Sigurnosno kopiranje (Backup). Ovde možete sigurnosnu kopiju spremiti u "Google Drive", a neki proizvođači nude i svoju opciju spremanja sigurnosnih kopija uređaja.


Sledeći korak je resetovanje telefona na fabričke postavke, a ta opcija se najčešće nalazi u meniju Sigurnosne kopije i poništavanje (Backup & reset). Nudi li vam telefon izbor, kliknite na opciju koja će ukloniti sve podatke i postavke.

 

Kurir.rs/24sata.hr, Foto: Profimedia

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...