PRIZNAO GREŠKU: Fejsbuk ukida Explore Feed!
Foto: Profimedia

Kraj eksperimenta u kojem je učestvovala Srbija

PRIZNAO GREŠKU: Fejsbuk ukida Explore Feed!

Tech -

Fejsbuk je uradio nešto što se retko događa - priznao grešku i najavio ukidanje podele glavne strane na njuz fid (News Feed) i eksplor fid (Explore Feed).

U eksperimentu sa dva fida, jednim na kome se gledaju objave prijatelja i drugim na kome se gledaju vesti i informacije stranica i grupa koje korisnici prate, zaključeno je da je ta ideja bila pogrešna.

- Ljudi ne žele razdvojene fidove. Rezultati anketa su pokazali da korisnici nisu zadovoljni postovima koje vide, a razdvojeni fidovi im nisu pomogli da se više povežu sa prijateljima i porodicom. Više ne postoji potreba da fidovi budu uopšte razdvojeni - napisao je rukovodilac Fejsbuk njuz fida Adam Moseri.

Zanimljivo je da je eksperiment trajao nekoliko meseci, a u njemu su učestvovali korisnici šest zemalja, među kojima je i Srbija. Osim nas, eksperiment je izveden i u Slovačkoj, Boliviji, Gvatemali, Kambodži i Šri Lanki.

Ipak, kompanija je nastavila da eksperimentiše i sada testira opciju posvećenu lokalnim vestima nazvanu tudej in (Today In), trenutno dostupnu samo u šest gradova.

Kurir / E.K., Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track