BESPLATNO PREDAVANJE: Big data protiv sajber pretnji
Foto: Profimedia

Informatika

BESPLATNO PREDAVANJE: Big data protiv sajber pretnji

Tech -
Na Fakultetu bezbednosti biće održano stručno predavanje o važnosti Big data koncepta i njegovim mogućnostima

BEOGRAD - Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) održaće 25. septembra na Fakultetu bezbednosti otvoreno predavanje pod nazivom „Big data and sajber sekjuriti“.

Ovo predavanje će se održati od 13:00 do 15:30 časova, a o tome šta je koncept Big Data, zašto je važan za privatni i javni sektor i kako može da pomogne u suzbijanju savremenih sajber pretnji, govoriće zamenik direktora kompanije „Eglobalteh“ Branko Primetica i Ana Bader, osnivač korporacije „Internešnel sajbersekjuriti dajlog“.

Big Data je termin koji označava veliku količinu neobrađenih i nestruktuiranih digitalnih podataka, koji dolaze iz različitih izvora i koji se ne mogu analizirati uz pomoć tradicionalnih tehnika i alata.

Za njihovu upotrebu, čuvanje i upravljanje, potrebni su savremeni specijalizovani softveri. Danas, privatni i javni sektor u velikoj meri zavise od toga koliko brzo i kvalitetno mogu da obrade velike količine podataka i iskoriste ih za unapređenje svog poslovanja i rada.

Predavanje će biti na engleskom jeziku, a zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani će morati da se prijave na adresi http://goo.gl/forms/5QWz9b0nzE

Inače, predavanje se organizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država, Fakultetom bezbednosti, Studentskom unijom ETF-a i Savezom studenata PMF-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track