Prikaži najnovije vesti
Instagram, Foto: Profimedia
Pojedinci su se već žalili

INSTAGRAM UVEO PROMENE: Mnogima se ovo NEĆE SVIDETI!

Tech 42

Ako vaš prijatelj napravi skrinšot, odnoso slika ekran sa porukom koja nestaje kad se pročita, dobićete obaveštenje o tome. Ovu opciju ima i Snepčet, ali deo ljudi se naljutio jer misle da se odnosi na svaku fotografiju.

Instagram je u nizu promena nedavno omogućio da prijateljima šaljete video uživo, ali i poruke koje nestaju (baš kao na Snepčetu). No, među tim novostima je i poruka koju ćete dobiti ako neko snimi skrinšot vaše poruke koja bi se trebala obrisati. Ista stvar koju Snepčet ima već dugo. Stvar ima smisla, jer ste odlučili s razlogom slati poruku koja bi se trebala izbrisati, a ne objaviti javni status za sve koji vas prate kao što je slučaj s pričama ili normalnim fotografijama.

Tako da je ova opcija slanja obaveštenja da je neko spremio vašu poruku sasvim logična. Okej, možda se nećete naljutiti ako sliku poruke "uzme" vaš partner, ali postoji niz slučajeva u kojima vam to i ne bi bilo drago.

Foto: Printskrin/Tviter Foto: Printskrin/Tviter

No, kako se proširila vest o slanju obaveštenja, među korisnicima se proširio strah da će Instagram slati obaveštenja za skrinšot stvari koje ste javno objavili. Instagram je to pojasnio i u svom blogu gde navode da će te nove poruke nestati iz inboksa kad ih korisnik bude video, a da ćete vi dobiti obaveštenje ako su je pokrenuli ili snimili skrinšot.

Foto: AP Foto: AP
Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir