KRAJ SVETA U PETAK: Zapad veruje da je pomračenje Sunca poruka od Boga da se bliži Sudnji dan?!
Foto: Reuters

Poslednje upozorenje čovečanstvu

KRAJ SVETA U PETAK: Zapad veruje da je pomračenje Sunca poruka od Boga da se bliži Sudnji dan?!

Tech -
Širi se strah od proročanstva krvvog Meseca. Žar ovakvog verovanja razgoreva i preklapanje tri retke i značajne astronomske pojave na nebu koje će se dogoditi 20. marta - pomračenje Sunca, Supermesec i prolećna ravnodnevica

Ovako će izgledati kraj sveta, okončaće se ne praskom već pomračenjem...

Ili ga barem tako vide neki hrišćanski propovednici. Štaviše, mnoge na internetu brine da je pomračenje Sunca početak kraja sveta ili pak poruka od Boga da se bliži Sudnji dan. Žar ovakvog verovanja razgoreva i preklapanje tri retke i značajne astronomske pojave na nebu koje će se dogoditi 20. marta.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Naime, u petak će se poklopiti pomračenje Sunca, supermesec i prolećna ravnodnevica. Supermesec je pojava na nebu koja se dešava kada je ovaj prirodni Zemljin satelit oko 50.000 kilometara bliži našoj planeti nego kada je u najudaljenijoj tački od Zemlje. Tada je za 14 odsto veći i 30 odsto sjajniji.

Neki konzervativni američki sajtovi bliski desnici smatraju da je pomračenje Sunca znak upozorenja od Boga za čovečanstvo na zemlji. "Ovo je poruka za čitavo čovečanstvo jer će ova pojava biti potpuno vidljiva na Severnom polu, koji nije teritorija nijedne države što znači da se upozorenje ne odnosi ni na jednu zemlju pojedinačno", tako barem tvrdi Bob Odel, koosnivač sajta Root source, piše britanski Indipendent.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

On dodaje da Jevreji veruju da je potpuno pomračenje Sunca upozorenje i znak osude, te naglašava: "Pošto će se pomračenje najbolje videti u zemljama poput Engleske i Švedske u kojima raste antiislamski i antijevrejski pokret, Evropljani bi naročito trebalo da se zabrinu.”

http://www.youtube.com/watch?v=_201ttTSG30

Proročanstvo krvavog Meseca

Deo hrišćanskih propovednika sa Zapada poteglo je ovom prilikom i proročanstvo o krvavom Mesecu iz Knjige proroka Joila koje ukazuje da je tetrada - četiri uzastopna pomračenja Meseca sa šest punih meseca između – znak da se bliži kraj sveta.

Supermesec (Foto: AP)
Supermesec (Foto: AP)

Poklonici ovog proročanstva čvrsto veruju da će se pre strašnog suda Sunce pretvoriti u tamu, Mesec u krv..., posle čega sledi apokalipsa. Sa druge strane, ljubitelji ovakvih astronomskih poslastica jedva čekaju pokalpanje ove tri neobične pojave na nebu.

(EPK/Indipendent)

http://www.youtube.com/watch?v=1MPmdJ6mGQ4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track