CEO GRAD U JEDNOM OBLAKODERU Biće visok 1.600 metara i u njemu će živeti  55.000 ljudi
Foto: Facebook/screenshot

Kula sa satelitskim ostrvima u Tokiju

CEO GRAD U JEDNOM OBLAKODERU Biće visok 1.600 metara i u njemu će živeti 55.000 ljudi

Tech -
Ako planovi za izgradnju budu prihvaćeni, Tokio će dobiti najveći oblakoder na svetu, duplo viši od trenutne najviše zgrade na svetu, "Kalifove kule" u Dubaiju.

The 5,577ft high structure known as the Sky Mile Tower (pictured) would be the crowning centre piece in 'Next Tokyo', a...

Posted by Tune India Radio on Sunday, February 7, 2016

Planirano je da najviša zgrada na svetu bude visoka jednu milju (oko 1.600 metara) i da će moći da ugosti 55.000 ljudi u Tokijskom zalivu, obala u jugoistočnom delu japanske prestonice.

Ako planovi za izgradnju budu prihvaćeni, oblakoder "Sky Mile Tower", biće okružen nizom veštačkih šestougaonih ostrva, izveštava portal "Architectural Digest".

Ova ostrva su projektovana tako da štite Tokio od poplava i da služe kao temelj za domove za blizu pola miliona ljudi.

Izgradnja oblakodera trebalo bi da bude završena do 2045. godine.

Kulu i "satelitska" ostrva, koja će se napajati iz tranzitnog sistema, vetroelektrana, solarniih panela i farmi algi, projektovali su Kon Pedersen Foksand i inženjerska firma Lesli E. Robertson.

Japan plans to build a mile high skyscraper in the city of Tokyo which could be twice as tall as Dubai's Burj Khalifa...

Posted by David Moises on Sunday, February 7, 2016

Fasada oblakodera dizajnirana je da prikuplja, prečišćava i skladišti vodu, te neće biti potrebe da se voda pumpama dostavlja stanovima na višim spratovima.

Prema inženjerima, kula će imati "nebeske holove na više nivoa, u kojima će stanari imati pristup šoping centrima, restoranima, hotelima, teretanama, bibliotekama i zdravstvenim klinikama."

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track