NAPIŠITE VIRTUELNI TESTAMENT: Da li ste izabrali ko će naslediti vaš Fejsbuk profil kada umrete?
Foto: Profimedia

Da vas ne zaborave!

NAPIŠITE VIRTUELNI TESTAMENT: Da li ste izabrali ko će naslediti vaš Fejsbuk profil kada umrete?

Tech -
Nova opcija "legacy contact" omogućava vam da birate osobu koja će se brinuti o vašem fejsbuk profilu kada vam se "nešto desi"

Fejsbuk nas je počastio novom opcijom koja nam omogućava da izaberemo svog naslednika na ovoj društvenoj mreži ukoliko nam se "nešto dogodi".

Naime, u opcijama podešavanja sigurnosti na Fejsbuku, postoji nova opcija "legacy contact" kroz koju birate osobu koja će se brinuti o vašem fejsbuk profilu kada umrete, a vaša stranica postane mesto posvećeno sećanju na vas.

Vaš "naslednik" će moći da kači nove postove na vaš zid, odgovara na nove zahteve za prijateljstva i da menja profil naslovnu fotku. On će moći i da skine sve što ste vi za života kačili na Fejs.

Ipak, izabrana osoba, neće moći da menja vaše postove, fotografije i druge stvari koje ste vi postavili na svoj zid, kao ni poruke koje ste slali prijateljima. Neće moći ni da uklanjaju i blokiraju vaše prijatelje.

Međutim, da biste izabrali svog "Fejsbuk naslednika" morate da imate najmanje 18 godina.

Da bi ste izabrali svoj "legacy contact", koji se nalazi u opcijama za podešavanje sigurnosti "Security Settings", ukucajte izabrano ime i pošaljite generisanu poruka koja se pojavi.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track