NE BACAJTE VHS KASETE: Ako imate ove filmove, možete dobro da zaradite!
Foto: Profimedia

Pravo bogatstvo

NE BACAJTE VHS KASETE: Ako imate ove filmove, možete dobro da zaradite!

Tech -
Nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari. S obzirom na to da su sve ređe, raste im i cena pa nije retko da su oko 500 dolara.

VHS kasete za mnoge od nas već su zaboravljena prošlost, ali to su donedavno bile i gramofonske ploče koje u poslednje vreme doživljavaju veliki povratak i čije cene nezaustavljivo rastu, pogotovo kad je reč o raritetima.

Čini se da se slična stvar događa i s nekim VHS kasetama. Puno pre streaming servisa poput Pickboxa i Netflixa, Blu-Raya i DVD, video rekorderi i VHS kasete bili su broj 1 kad je reč o gledanju filmova i ostalih sadržaja.

Nestale su pre više od 10 godina, a u život ih vraćaju kolekcionari, ali i sveučilišna knjižnica na američkom Yaleu koja od 2015. nudi 3000 VHS naslova pojašnjavajući da imaju istorisku i kulturnu vrednost. Pitate li se kakva im je novčana vrednost, a odgovor se može naći i na Bayu.

Donosimo vam VHS filmove na kojima, ako ih još čuvate, možete najviše zaraditi. Stoga, pre nego kaste bacite u smeće, proverite:

Noć veštica (1978)eBayJedna originalna kopija Carpenterova klasika 2013. godine prodata je za skoro 13.000 dolara na eBay aukciji. Kasnije se pojavilo još VHS verzija ovog filma, a cena mu je oko 300 dolara.

Foto eBay
Foto eBay

Tales from the Quadead Zone (1987)Smatra se Svetim gralom za VHS kolekcionare. Horor iz 1987. na video kaseti u 2011. dostigao je cenu od 1.000 dolara. S obzirom na to da je reč o vrlo retkom VHS, njegova vridnost sa godinama raste pa se sada procenjuje na 2.000 dolara.

Teksaški masakr motornom testerom (1974)

Polovna video kaseta ovog kultnog horora na eBay aukciji uspela je postigne cenu od 300 dolara. Trenutno je u ponudi još jedna kopija po ceni od 75 dolara.

Foto eBay
Foto eBay

Ratovi zvezda epizoda IV: Nova nada (1977)Pre nekoliko meseci navodno vrlo retka VHS verzija ovog filmskog hita iz 1977. godine prodana je za 110 dolara.

Foto eBay
Foto eBay

Lepotica i zver (1992)

Diznijev animirani klasik takođe je na velikoj ceni. Na eBayu se VHS verzija iz 1992. godine prodata je za oko 500 dolara.

Foto eBay
Foto eBay

Jurassic park i E.T.Spilbergov kultni film o dinosaurisima iz 1993. godine na eBayu se u VHS verziji nudi za vrtoglavih 500 dolara. Po istoj ceni prodaje se i VHS E.T, kako kaže prodavač, u vrlo dobrom stanju.

Foto eBay
Foto eBay

24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track