ODIGRAJ SVOJU ULOGU: Danas je Dan bezbednog interneta
Foto: Profimedia

Manifestacija

ODIGRAJ SVOJU ULOGU: Danas je Dan bezbednog interneta

Tech -
Danas je 9. februar, Dan bezbednog interneta, a "Odigraj svoju ulogu za bolji internet" tema je ovogodišnje manifestacije.

Dan bezbednog interneta inicirala je organizacija "Insafe", a održava se svakog februara sa ciljem promocije sigurnijeg i odgovornijeg načina korišćenja internet tehnologija i mobilnih telefona, naročito među decom i mladim ljudima širom sveta.

"Odigraj svoju ulogu za bolji internet", ovogodišnja je tema radionice.

Today is Safer Internet Day. Please always make sure you are safe on the internet, not just today but all year round.

Posted by Shipley College (Official Page) on Tuesday, February 9, 2016

A Ministarstvo trgovine , turizma i telekomunikacija u saradnji sa Centrom za bezbedni internet Srbija obeležiće 9. februara Dan bezbednog interneta, u cilju promovisanja sigurne upotrebe novih tehnologija i interneta.

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva, manifestaciju obeležavanja Dana bezbednog interneta u Skupštini Srbije otvoriće državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Nakon toga uslediće diskusije o zaštiti podataka o ličnosti i ulozi institucija u "online" okruženju, kao i o radu sa mladima i izazovima koje donose nove tehnologije, a o tome će govoriti predstavnici državnih institucija i nevladinog sektora.

Na konferenciji će biti prisutna i deca i saradnici Dečjeg kulturnog centra Beograd i Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda, a cilj je da diskusiju čuje publika, kako bi se informisali o bezbednom "surfovanju" internetom.

"Promovišemo upotrebu interneta koja pruža neograničene mogućnosti za komunikaciju i učenje, ali smo svesni i rizika koje to okruženje nosi sa sobom. Akcent na konferenciji će biti vezan za pozitivne strane korišćenja globalne mreže, ali i na ulogu i odgovornost koju svi imamo u zajedničkom stvaranju boljeg internet okruženja za decu i buduće generacije", objavilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Obeležavanjem Dana bezbednog interneta u Srbiji, trinaesti put za redom, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Centar za bezbedni internet Srbija se priključuju međunarodnoj kampanji.

(EPK/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track