TAJNA STIVA DŽOBSA: Na svakoj reklami za ajfon je 9:41 sati, evo zašto!

Milijarde su videle, niko nije video

TAJNA STIVA DŽOBSA: Na svakoj reklami za ajfon je 9:41 sati, evo zašto!

Tech -
Ovim potezom brend jasno daje do znanja da iPhone i dalje neguje osnovne vrednosti koje je Stiv gradio

Primer vrhunskog brenda je "ajfon" (iPhone). Ono što ih dodatno čini posebnim je pažnja na detalje pri promociji svojih proizvoda. Naime, da li ste do sad primetili da je na svakoj, ali baš na svakoj, reklami za iPhone proizvod isto vreme na satu. 9:41 AM.Zašto bas 9:41?

Ova priča datira još iz 2007. godine kada je Stiv Džobs predstavio prvi iPhone na Macworld Conference & Expo u San Francisku. On je tada rekao da je taj dan čekao poslednje dve ipo godine i da s vremena na vreme pojave revolucionarni proizvodi koji će promeniti tržište. U tom trenutku, u 41 minutu svog izlaganja, iza njega se pojavila slika prvog iPhone-a, koji je pokazivao vreme 9:41, upravo tačno vreme tog “revolucionarnog” trenutka.

Nije slučajno

Ovo nije bilo slučajno. Pre same prezentacije urađena su detaljna istraživanja i utvrđeno da je od 40-42 minuta predavanja idealno vreme predstavljanja novog proizvoda pošto su u tom trenutku slušaoci poklanjaju najviše pažnje prezentaciji proizvoda. Nakon toga je svaki sledeći proizvod iz iPhone i iPad familije prvi put predstavljen u 41. minutu prezentacije i svi su pokazivali isto vreme šti je korišćeno i na kompletnom marketing materijalu. Pogađate… 9:41. iphone

Šta ovo znači za iPhone danas?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track