UKLJUČILA FB I DOŽIVELA HOROR: Haker celu noć snimao nju i njenog dečka!
Foto: Pr

Čuvajte se

UKLJUČILA FB I DOŽIVELA HOROR: Haker celu noć snimao nju i njenog dečka!

Tech -
Čelsi je dobila poruku od nepoznate osobe putem Fejsbuka, iako je postavke privatnosti uredila kako bi mogla da dobije poruke samo od osoba koje su joj prijatelji na Fejsbuku, koja je napisala "Stvarno, sladak par" i poslao joj je "intimne", fotografije na kojoj su ona i njen dečko

Jedna od prvih stvari koju veliki broj ljudi napravi kada se probude jest da proverite noviteta na Fejsbuku - poruka, komentara, lajkova, objava i slično.

Istu jutarnju proceduru ima i 27-godišnja Kanađanka Čelsi Klark, a ono što je videla na ovoj mreži kada je jedno jutro otvorila Fejsbuk i potpuno se šokirala.

Čelsi je dobila poruku od nepoznate osobe putem Fejsbuka, iako je postavke privatnosti uredila kako bi mogla da dobije poruke samo od osoba koje su joj prijatelji na Fejsbuku, koja je napisala "Stvarno, sladak par" i poslao joj je "intimne", fotografije na kojoj su ona i njen dečko, a fotografije su snimljene noć pre dok su njih dvoje sami gledali TV u njenom stanu.

"Činilo se kao da je neko bio u stanu s nama", komentirisala je, ali iako su zaista bili sami u stanu, nisu znali da ih posmatra haker koji je preuzeo kontrolu nad njenim laptopom i snimao ih je s kamere.

Takođe, haker je upao i u njen profil na Fejsbuku i sebe dodao među njene prijatelje na ovoj mreži kako bi joj mogao poslati poruku i fotografije.

Klarkova je o ovom slučaju odmah obavestila policiju u Torontu. Prema stručnjaku za sajber kriminala Erika Parentu, preuzimanje kontrole nad kamerama na računarima često ne zahteva previše hakerskog znanja i može biti relativno jednostavno i korisnici "moraju nešto kliknuti ili otvoriti neku datoteku" da dođe do računara, a vezano uz ovaj slučaj, on čak misli da je haker neko ko poznaje Čelsi i njenog dečka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track