USB UBICA: Rus napravio uređaj od koga eksplodira svaki računar!
Foto: Reuters

Mala bomba

USB UBICA: Rus napravio uređaj od koga eksplodira svaki računar!

Tech -
USB radi tako što odmah napadne procesor, a glavna komanda mu je da spali sve u računaru. Najmanja šteta koju može da napravi je da u potpunosti spali USB ulaz na računaru

Iako su trenutno na internetu najveće pretnje virusi i "malware" programi, većina je zanemarila napomenu eksperata o tome koliko jedna USB prenosiva memorija može da bude opasna. Sada postoji potencijalna opasnost da jedna fleš memorija može napraviti trajnu štetu skoro bilo kom računaru!"USB ubica" je proizvod koji je napravio jedan Rus koji je sad poznat kao "Dark Purple", što na engleskom znači tamno ljubičasti. Njegov uređaj izgleda kao bilo koja prenosiva memorija, ali se unutra krije nešto potpuno drugačije, piše Dejli mejl.

Ilustracija...
Ilustracija...

"Ja radim u kompaniji koja se baci razvijanjem i održavanjem elektroinke. Moj USB radi tako što odmah napadne procesor, a glavna komanda mu je da spali sve u računaru. Najmanja šteta koju može da napravi je da u potpunosti spali USB ulaz na računaru!", izjavio je Dark Prpl.On je naručio delove iz Kine, a tek skoro je uspeo da napravi svoj prvi prototip, za koji su svi rekli da im je potpuno spalio uređaje, u pravom smislu te reči. Ovaj USB koristi visoku voltažu i na taj način diže temperaturu koja dovodi do malog požara unutar uređaja. S obzirom na to da je USB ulaz najčešće povezan za procesor, ceo uređaj može da bude trajno oštećen.Napad USB ubice utiče na ceo kompjuter, ali i na sve povezane uređaje. Ovo uključuje tastauru, miša, monitore i sve ostale komponente koje su na računar priključene na eksternim portovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track