UZBUNA! Loše vesti za korisnike najpopularnije aplikacije - WhatsApp se prisluškuje!

Slaba zaštita podataka

UZBUNA! Loše vesti za korisnike najpopularnije aplikacije - WhatsApp se prisluškuje!

Tech -

Sadašnji način rada enkriptovanih aplikacija za razmenu poruka je neprihvatljiv, smatraju u ministarstvima Velike Britanije.

Šifrovani servisi poruka kao što je WhatsApp moraju da omoguće obaveštajnim agencijama pristup svojim platformama, rekla je britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, posle izveštaja da je napadač u Vestminsteru koristio taj servis samo nekoliko minuta pre napada.

Rad je rekla da je "potpuno neprihvatljivo" da servisi poruka obezbeđuju šifrovanje koje znači da bezbednosne službe ne mogu da prate planove o kojima se govori. "Treba da osiguramo da organizacije kao što je WhatsApp, i ima mnogo drugih kao ta, ne obezbede tajno mesto za teroriste da međusobno komuniciraju", rekla je ona.

Rad je, takođe, pozvala tehnološke kompanije da bolje rade na sprečavanju objavljivanja materijala koji promoviše ekstremizam.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovo još uvek ne znači da će policija i obaveštajne službe biti u mogućnosti da prisluškuju WhatsApp korisnike, ali ako se pritisak nastavi i stvore takvi zakonski uslovi da WhatsApp mora da preda podatke korisnika na uvid kada ih vlasti zatraže, to će značiti upravo to.

Ali kako da budemo sigurni? Pa, možda je vreme da potražimo alternativu.

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track