(VIDEO) Pogledajte šta je ova profesorka uradila!
Foto: YouTube/Printscreen

TO SE ZOVE POSVEĆENOST!

(VIDEO) Pogledajte šta je ova profesorka uradila!

Tech -
Neurolog Masačusetskog tehnološkog instituta Nensi Kenvišer izvadila je makaze tokom predavanja i odsekla svoju kosu kako bi što bolje pokazala studentima kako izgleda ljudski mozak i koji su njegovi delovi zaduženi za različite funkcije.

Ovaj članak je preuzet sa sajta National Geographic.Kenvišerova, koja je poznata po otkriću koji deo mozga prepoznaje lica, na ovaj način održala je lekciju iz neuroanatomije.Nakon što je obrijala glavu, jedna koleginica je joj je iscrtala moždanu koru po glavi. Ovaj veliki sloj moždanog tkiva je uvijen kako bi stao u lobanju i odgovoran je za sve naše bitne moždane funkcije - čitanje, razmišljanje, prepoznavanje lica.Kada je Kenvišerova obrijala celu glavu, svi nabori kore su iscrtani po koži njene glave, dok je nekoliko područja naročito označeno i objašnjeno. Verovali ili ne, njen mozak je čak skeniran kako bi se osiguralo da su obeležena područja mozga nacrtana pravilno.

http://www.youtube.com/watch?v=V9AlFP7yA_0
NATIONAL GEOGRAPHIC Gde je Srbija na najnovijoj listi zemalja najboljih za život? Lenjinovi ostaci u sve boljem stanju? Kako je to moguće? Igra na grani: Nestašna vrana obrukala mačku (VIDEO) Najveće nerešene naučne misterije Neobično selo građeno između stena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track