10 NAJUZNEMIRUJUĆIH I NEOBJAŠNJIVIH MISTERIJA: Širom sveta kriju se šokantne tajne!
Foto: Therichest

Nikada nećemo saznati!

10 NAJUZNEMIRUJUĆIH I NEOBJAŠNJIVIH MISTERIJA: Širom sveta kriju se šokantne tajne!

Zanimljivosti -
Postoje neke misterije koje postoje godinama, priče koje se prenose sa kolena na koleno sve dok ne postanu pravi mitovi. Ti mitovi se prepričavaju dalje sa nadom da će se otkriti njihova tajna jednom za svagda.

Mnoge stare misterije još uvek su glavni fokus za istraživače amatere koji se nadaju da će baš oni pronaći deo koji nedostaje.

Da li imamo odgovore na sve? naučnici će reći ne, bar je to odgovor na duže staze. Da li su odgovori na neke od najvećih svetskih misterija nešto što bismo uopšte mogli da shvatimo? Da li bi nas odgovori uznemirili više od same misterije? Moguće je, jer da budemo iskreni, neke misterije su toliko jezive da ni ne želimo da znamo više o njima!1. Supermen MaklesfildaKada upravljate ogromnim avionom na nebu očekujete da vidite neke nove vidike, ali nikada ne biste očekivali da vidite čoveka koji proleće pored vas na 1.000 metara visine. Upravo to se desilo pilotima Erbasa 320 koji tvrde da su upravo to videli u junu 2014. godine dok su leteli iznad Meklesfilda ka aerodromu Mančester u Engleskoj. Piloti tvrde da je čovek leteo na nekih 100 metara od aviona i ostavio ih je u šoku. Nije im bilo jasno kako se kretao kroz vazduh bez padobrana ili pomoćnih sredstava. Piloti su ovaj slučaj prijavili kontroli leta, ali radar nije uhvatio ništa u to vreme. Misteriozni avijator nazvan je Supermenom od Maklesfilda.

2. Anomalija Baltičkog moraJuna 2011.godine, ronioci iz time Okean X, pretraživali su Baltičko more kada su naišli na neverovatnu formaciju koja je nazvana anomalija Baltičkog mora.Ova anomalija ima prečnik 60 metara i kružne je formacije na dubini od 85 metara. Nalazi se na visokom stubu i ima strukturu sličnu stepenicama, koje vode u tamnu rupu.Neki spekulišu da je to stara struktura iz Drugog svetskog rata, potopljena relikvija, a neki tvrde i da je leteći tanjir. Možemo samo da čekamo na rezultate podrobnijih istraživanja.

3. UVB-76UVB-76 je ime koje se koristi za misteriozne kratkotalasnu radiostanicu koja se emitovala konstantno tokom 1982. godine. Koristila je frekvenciju od 4625kHz i emitovala kratka, monotona zujanja na 25 tonova po minuti, 24 sata dnevno. Povremeno, zujanje bi se zaustavljalo, a čuo se glas koji je pričao na ruskom jeziku, a onda je zujanje ponovo počinjalo.

Neka emitovanja otkrila su imena koja bi mogla da budu znaci poziva neke identifikacione stanice. UVB-76 je bilo ime za ovu pojavu do 2010. godine, kada je stanica sama sebi nadenula ime MDZhB. Iako postoji nekoliko teorija o prirodi i razlozima emitovanja, prava svrha nikada nije potvrđena i ostaje misterija i konstantan izvor spekulacija.

4. Kit od 52-hercaPreko 25 godina, morski biolozi prate pesmu kita iz Severnog pacifika. Većina kitova peva na frekvenciji od 10-20 herca, ali ovaj poseban kit peva na 52 herca. Kao rezultat, istraživači nikada nisu dobili odgovor, ostavljajući ovo stvorenje poznato kao najusamljeniji kit na svetu.S obzirom da kitovi tipično pevaju na nižoj frekvenciji, kit od 52 herca kao da priča drugim jezikom od ostalih kitova, ako oni uopšte mogu da ga čuju. Glas je spustio malo frekvenciju od 1992. godine, što indikuje da je kit omatorio ili porastao.Istraživači do sada nisu uspeli da identifikuju vrstu kita, ali spekulišu da je možda deformisan, ili je hibrid neke druge vrste. Iako njegovo kretanje može da se uoči zvukom, on nikada nije viđen i za sada je jedini takve vrste.

5. Fletvud čudovište!Stvorenje je prvi put viđeno u Fletvudsu u Brakstonu, Zapadna Virdžinija, septembra 1952. godine. Svedoci opisuju da ima 2.1m sa tamnim telom i licem koje sija. Glava mu je horizontalno izdužena sa večikim krugom koje se pojavljuje iza, ima velike ruke sa kandžama nalik prstima.Prva od brojnih viđanja uključivalo je grupu dečaka koji su istraživali jarko crveno svetlo koje se pojavilo na nebu. Pronašli su veliku crvenu pulsirajuću kuglu u obliku crvene magle koja je činila da im oči i nos gore. Svetlo sa njihove baterijske lampe otkrilo je nedefinisano stvorenje koje je stajalo blizu obližnjeg drveta. Ono je ispustilo neki šištav zvuk pre nego što je kliznula ka njima. Grupa dečaka odmah je pobegla iz tog područja. Nijedno adekvatno objašnjenje nikada nije dato.

6. BlupBlup je ime dato ultra niskoj frekvenciji i neverovatno jakom zvuku koji je detektovan nekoliko puta od strane Nacionalne Okeanske i Atmosferske Administracije 1997. godine.Zvuk ima jake varijacije u frekvencijama i podseća na živo stvorenje, kao što je kit, ali je nekoliko puta glasnije od najglasnijeg snimka svih vrsta.Ovo dovodi do spekulacija na mogućnost da postoji stvorenje koje je veće od najveće poznate vrste kita koje se krije u dubinama okeana.

7. SS Urang MedanOvo je klasična priča o brodu duhova. Priča se prvi put pojavila u serijalu članaka u holandsko-indonežanskim novinama 1948. godine. Priča kaže da su 1947. godine, dva američka broda primila hitan poziv od holandskog broda, Urang Medan. Poruka je bila poslata Morzeovom šifrom i u njoj je pisalo da je kapetan kao i svo osoblje mrtvo. Nekoliko trenutaka kasnije, još jedna reč je stigla: "Umirem". Zatim tišina.Kada je jedan brod pronašao Urang Medan i ukrcali se na njega, navdno jr brod bio pun leševa sa otvorenim ustima, otvorenim očima i bez ikakvih znakova povreda i bez preživelih. Uskoro je izvio požar u delu prtljaga, pa su svi morali da se evakuišu. Brod je eksplodirao i potonuo. Misteriozne smrti nikada nisu objašnjene.

8. Tamam Šud slučajOvo je neotkriven amisterija koja uključuje leš neidentifikovanog muškarca koji je pronađen u decembru 1948. godine u južnoj Australiji. Slučaj je nazvan "Tama Šud" što znači "kraj" ili "gotov" na persijskom jeziku, a upravo to je pisalo na papiriću pronađenom u njegovom džepu pantalona.Telo je pronađeno na plaži Somerton, kako leži u pesku . Na njegovom kaputu nalazila ses na pola popušena cigareta. Ova misterija bila je predmet mnogih teorija počevši od identiteta muškarca i stvarima koje su dovele do njegove smrti.

9. Hinterkaifek MasakrHinterkaifek je ime male farme skricvene u Bavarskim šumama Nemačke. To je mesto jednog od najvećih nerešenih zločina gde su žitelji farme brutalno ubijeni sekirom. Žrtve su bile stariji bračni par, njihova ćerka i njeno dvoje dece, kao i pomoćnica.Veruje se da su članovi porodice izmamljeni iz kuće u ambar jedan po jedan, gde su im odsečene glave jednim potezom sekire. Tela su pronađena u ponedeljak, spakovana i pokrivena. Dokazi su ukazivali da je ubica ostao preko vikenda na farmi nakon što ih je ubio, jer je sveža hrana bila pojedena u kuhinji, stoka je redovno hranjena, a dim iz kamina su videle komšije, ali ništa više nije otkriveno.

10. Mariana misteriozna ajkula1989. godine, tokom jednostavnog eksperimenta u Suruga zalivu, na dubini od oko 1,5 kilometara, japanski naučnici svedočili su nečem neverovatnom i to su i snimili.Oni su tražili duboko skriveni podvodni svet i postavili su mamce na tlo. Kamera je bila prikačena kako bi se videlo kakav sve život postoji na toj dubini. Bezbroj ajkula i riba je prilazilo ali neočekivano ogromna ajkula ušla je u kadar.Ona je bila toliko velika da su ostale ajkule pokušale da pobegnu kako bi izbegle susret sa njom. Ona nije identifikovana i teško je izmeriti njenu veličinu, od oko 9-15 metara.

(The Richest)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track