(FOTO) ZALIVAO JE DRVO 30 GODINA: Grad mu ga isekao, a osveta koju je spremio će ih debelo zaboleti!
Foto: Profimedia

ZAŽALIĆE

(FOTO) ZALIVAO JE DRVO 30 GODINA: Grad mu ga isekao, a osveta koju je spremio će ih debelo zaboleti!

Zanimljivosti -

Ogorčeni stručnjak za drveće gradskom veću uputio je neobično pismo u kojem ih upozorava da će požaliti što su srušili drvo koje je posadio i brinuo se za njega trideset godina.

"Ovde sam da vam ispričam priču o smrti, novom životu i osveti", započeo je u dramatičnom tonu.

Naime, pre tri godine gradsko veće Redondo Beacha u Kaliforniji odredilo je da se sruši trideset godina staro drvo ispred njegove kuće jer je njegovo korenje počelo da oštećuje pločnik. Takođe su ga naterali da plati troškove uklanjanja drveta i sanaciju pločnika. Vlasnik je to prilično uzeo k srcu.

"Volio sam Kladija. Želeo sam iza sebe ostavim nešto što će me nadživeti. Dobro sam se brinuo o njemu i gledao sam ga kako raste. Taman kad je Cladi postao snažan, gradonačelnik je odlučio da ga ubije. Gradonačelniče Stive Aspelu, ubili ste moje dete. Za to ćete platiti", piše on.

Njegova je osveta bila zaista pomno planirana. Nekoliko meseci nakon rušenja drveta odlučio je da posadi 45 kalifornijskih sekvoja i 82 divovske sekvoje na razna mesta po gradu.

"Danas, korenje svake od njih je najmanje deset metara i duboko je ukopano u zemlju. Možda ste primetili drvo koje vam raste ispred kancelarije ili ono koje je počlo da raste u vašem dvorištu. To je divovska sekvoja, a u sledećih nekoliko meseci rašćei sve brže i brže. Postaće ogromni. Za nekoliko godina će narasti i do 100 metara", opisao je.

Nije propustio ni da ih upozori koliko će ih smrt njegovog drveta koštati.

"Da biste uklonili samo jedno od tih stabala u ovom trenu koštaće vas više od 1.500 dolara. Dobićete račun za to, isto kako sam ga ja dobio pre tri godine. Želim vam prijatan dan i dabogda vam grad bio prepun drveća", poželio im je.

A post shared by XiveTV (@xivedeeper) on

(Kurir.rs/Bored Panda/Foto Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Koliko su para građani Srbije dali za Vučićevu kampanju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track