(VIDEO) BIO JE SEKSI MANEKEN, A DANAS JE MONAH: Kako se Beri posvetio Bogu i postao otac Dionisije!
Foto: Printscreen/Facebook

PRESELIO SE I POSTAO MONAH

(VIDEO) BIO JE SEKSI MANEKEN, A DANAS JE MONAH: Kako se Beri posvetio Bogu i postao otac Dionisije!

Zanimljivosti -

Beri je bio student, koji je u svet mode ušao posle jednog sastanka sa jednom modnom kućom. Kao tinejdžer je bio popularan, zgodan model koji je planirao da nastavi svoju karijeru u Madridu, ali postao je monah.

foto: Printscreen YT

Njegov život se promenio kada se preselio u Grčku. Gospodnja volja je bila da upozna svog trenutnog ispovednika arhimandrita Grčke delegacije koja je doputovala u Gruziju pre 5-6 godina u Crkvi Sveta Trojica.

"Zahvalan sam Bogu, tako mlad je teško da se čovek pripremi za samostalan život, ali to je poklon za mene od Boga. Radikalno sam promenio svoje polje interesovanja i život, sada su mi važne molitve i rad u manastiru. Duži period sam proveo u tišini", rekao je ibvši manekenk, sadašnji otac Dionisije koji je svoje monaško ime uzeo po uzoru na Dionisija Areopagita.

Otac Dionisije brine o duhovnoj snazi imigranata u Severnoj Americi i Kanadi, a često posećuje i Gruziju.

Njegovoj majci je ovakav njegov životni put izuzetno teško pao, pa ga često kroz suze moli da još jednom razmisli, no on je shvatio šta je za njega vredno, a to je susret sa Bogom.

Od detinjstva je imao posebno poštovanje prema Akropolju u Grčkoj.

"Kada sam prvi put posetio mesto gde je apostol Pavle propovedao Hrista, osetio sam neverovatnu radost. Tada sam i doneo svoju odluku da se zamonašim i veoma sam srećan", ispričao je on.

foto: Printscreen YT

(Kurir.rs, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track