MUŠKARCI, DA LI ZNATE KOLIKO ČESTO TREBA DA PERETE KOSU? Evo odgovora
Foto: Profimedia

STRUČNJACI PREPORUČUJU

MUŠKARCI, DA LI ZNATE KOLIKO ČESTO TREBA DA PERETE KOSU? Evo odgovora

Zanimljivosti -

Na vašoj kosi se taloži sebum, prirodno ulje koje se luči u korenu vaših dlaka. Taj sebum deluje kao prirodni regenerator i daje kosi jačinu i sjaj.

Problem je što posle nekog vremena taj sebum može da se nataloži, pa vam kosa postane mnogo masna i onda izgledate kao neki negativac iz starog američkog filma.

Međutim, ako kosu perete svakodnevno, onda vaša kosa na sebi neće imati sebum, pa će se brzo sušiti i pucati i samim tim ćete rizikokvati da ostanete bez kose.

Zbog toga stručnjaci preporučuju da kosu perete 2 puta nedeljno ili na svaka 3 dana. Na ovaj način će vaša kosa uvek imati dovoljno prirodnog ulja, a vi nećete izgledati masno i zapušteno, već ćete imati divnu i svetlucavu kosu koja je zdrava.

foto: Profimedia

Naravno, ovo pravilo se može promeniti u zavinsoti od vašeg kvaliteta kose.

Oni koji imaju tanju i proređenu kosu će imati više sebuma na dlakama, pa će oni morati da vode više računa o svojoj kosi kada je izgled u pitanju.

Osobe sa ovakvom kosom mogu prati kosu i 3 puta u nedelji, ali ne više od toga. Oni koji imaju deblje dlake i gušću kosu imaće manje sebuma na dlakama, pa je za njih pranje na svaka 3 dana sasvim dobar plan.

(Kurir.rs/muskimagazin/foto Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track