KUĆNI LJUBIMCI KAO TERAPIJA:  Mačke na poslu pomažu u borbi protiv stresa!
Foto: Profimedia

EFIKASNO

KUĆNI LJUBIMCI KAO TERAPIJA: Mačke na poslu pomažu u borbi protiv stresa!

Zanimljivosti -

Direktor jedne japanske kompanije uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenima da dođu sa svojom mačkom.

STAVITE PRSTE U OVAJ POLOŽAJ: Nećete više biti pod stresom, a kilogrami će se topiti!

Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhijskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa - mačke. U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme Ferej, devet mačaka skaču na kolena zaposlenim, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji. Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenim da dođu sa svojom mačkom. Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mesečno svakom ko spase mačku.

foto: Profimedia

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mestu. U japanskom ogranku firme Orakl (Oracle) pas nazvan Kendi postao je njihov "ambasador, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene, može da se pročita na njihovom internet sajtu.

Orakl u Japanu ima psa u kancelariju od 1991. i Kendi koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog. Kompanija za ljudske resurse Pasona Grup "zaposlila je" u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake (lame) 2013, delimično u terapeutske svrhe. Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.

Kurir.rs/Beta, Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KAD PAPAGAJ ZAMJAUČE: Kad ga čujete ostaćete zbunjeni kao ove mačke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track