KONOBARI IMAJU SVOJE TRIKOVE: Evo čime se služe da bi od vas uzeli više novca!
Foto: Profimedia

OTKRIVENI SU

KONOBARI IMAJU SVOJE TRIKOVE: Evo čime se služe da bi od vas uzeli više novca!

Zanimljivosti -

Piće ima najbolji ukus kada je napravljeno prema tačnom receptu i posluženo u odgovarajućoj čaši i u optimalnim uslovima.

Često zbog gužve ili u brzini, neki se konobari posluže trikovima koji ne idu u korist gostu.

1. Stavljaju previše leda

Zamolite konobara čašu vode iz slavine, i dobićete mlaku tečnost sa dve kockice leda u njoj. S druge strane, zatražite bilo koje žestoko piće i ono će plivati u bezbrojnim kockicama leda. Slučajnost? I ne baš. Led u čaši pruža iluziju da ste dobili više pića nego što mislite, pa je podložno manipulacijama. Ako konobar ne koristi dozatore već “odokativnu” metodom točenja, velike su šanse da vam daje manje nego što bi trebalo.

foto: Profimeida

2. Toče vam skuplje vrste alkohola

Kada gosti naručuju viski kolu, đus vodku ili džin tonik, ne preciziraju koju vrstu alkoholnog pića žele u svojoj narudžbini. Umesto najjeftinijeg domaćeg brenda alkohola, ponekad u čaši nađu najskuplju inostranu marku, a razliku primete tek kad dobiju račun. Ako ne želite neprijatno iznenađenje kod plaćanja, kod narudžbine uvek pitajte svog konobara šta planira da vam natoči. Na cenovniku, proverite koliko će vas ta avantura koštati.

3. Toče alkohol iz vazduha

Sigurno ste barem jednom u životu videli onaj barski trik kad konobar drži bocu alkohola visoko iznad čaše i naliva piće iz velike udaljenosti? Ovakva vrsta točenja stvara iluziju da se više tečnosti sliva u čašu, ali to nije istina. Iskusni konobari ovako će vam natočiti tačnu količinu, ili čak manje od uobičajene količine alkoholnog pića.

Kurir.rs/Novi.ba, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track