HRIŠĆANSKI NUMEROLOZI PREDVIĐAJU KRAJ SVETA 23. SEPTEMBRA: Na zemlji će narodi biti u strahu, prestrašeni zvukom i talasanjem mora
Foto: Profimedia

sudar planeta i zemlje

HRIŠĆANSKI NUMEROLOZI PREDVIĐAJU KRAJ SVETA 23. SEPTEMBRA: Na zemlji će narodi biti u strahu, prestrašeni zvukom i talasanjem mora

Zanimljivosti -

Hrišćanski numerolozi tvrde da će se kraj sveta dogoditi ovog 23. septembra i da će do toga dođi zbog sudara neka planete sa Zemljom.

Hrišćanski numerolog Dejvid Mejd tvrdi da su stihovi iz Evanđelja po Luki dokaz da su nedavni događaji, kao što su pomračenje Sunca u Americi i uragan Harvi, znak nadolazeće apokalipse.

Ti stihovi glase:

"Biće znakova na suncu, mesecu i zvezdama, a na zemlji narodi će biti u strahu, prestrašeni zvukom i talasanjem mora, dok će ljudi klonuti od užasa u strahu od dolazećih nesreća; jer će sile nebeske biti uzdrmane!

Luka, 21:25 i 21:26

Do 23. septembra kao datuma apokalipse došao je služeći se kodovima iz Biblije, kao i oznakama datuma u piramidama u Gizi. Meje svoju teoriju temelji na takozvanoj planeti X, koja je poznata i kao Nibiru. Tvrdi da će ona proći blizu Zemlje 23. tekućeg meseca i uzrokovati erupcije, cunamije i potrese.

foto: Profimedia

Međutim, NASA je demantovala ovo objavivši da Planeta X uopšte ne postoji.

Prema Knjizi otkrovenja 12: 1-2 očekuje se početak uskrsnuća i drugi dolazak Hrista, što je česta tema hrišćanskih teoretičara zavera:

"I znak veliki pokaza se na nebu: žena, obučena u sunce, i mesec pod nogama njenim, i na glavi njenoj venac od 12 zvezda. Beše trudna i vikala je od bolova i mučila se da rodi."

U tom odlomku, žena je Devica, a 23. septembra Sunce, Mesec i Jupiter biće u Devici, što se zapravo događa svakih 12 godina. Osim toga, na taj datum događa se retko poravnanje planeta poznato kao "Lav Judinog plemena", na kojem teoretičari zavera temelje popriličan broj svojih teorija.

Džonatan Sarfati piše da se to dogodilo četiri puta u prošlom stoleću.

"Kao i uvek kod astrologije (ili njenih hrišćanskih adaptacija) biraju se zvezde koje se slažu s određenim zaključkom. Ne postoji ništa što bi sugerisalo da će se 23. septembra ostvariti biblijsko proročanstvo, a hrišćani moraju biti oprezni da se ne uvuku u takve senzacionalističke tvrdnje", napisao je on

(Kurir.rs/Foks njuz/Express)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track