(VIDEO) TINEJDŽER JE ZA SAMO 1.300 EVRA IZGRADIO SAVRŠENU KUĆICU: Oduševićete se kada vidite šta je napravio
Foto: Printscreen YT

SVAKA ČAST

(VIDEO) TINEJDŽER JE ZA SAMO 1.300 EVRA IZGRADIO SAVRŠENU KUĆICU: Oduševićete se kada vidite šta je napravio

Zanimljivosti -

Pre nešto više od godinu dana Luk Til (13) iz SAD-a počeo je graditi kućicu za sebe jer je želeo imati prostor koji bi bio samo njegov. Sagradio ju je u dvorištu doma svojih roditelja za samo 1500 dolara.

Njegovo tinejdžersko utočište krasi mali dnevni boravak s televizorom i spavaća soba u potkrovlju. U svojoj kućici Luk najčešće piše domaće zadatke, a nekoliko puta sedmično i prespava u njoj. Ponekad ga posete prijatelji pa napravi palačinke na maloj kuhinjskoj ploči. Na ideju da napravi svoju kućicu je, kaže, došao tokom dugih letnih meseci kada se već počeo pomalo dosađivati.

Krenuo je istraživati kako da je napravi za malo novaca. Najpre je morao smisliti kako sve da finansira, ali i to je rešio fantastično. Pomagao je komšijama u zamenu za novac ili materijale koji su mu bili potrebni za gradnju, ili čak za neke usluge. Na primer, ususret mu je izašao električar koji mu je u kućicu proveo struju u zamenu za čišćenje garaže.

foto: Printscreen YT

Čak 75 posto materijala, koje je Luk iskoristio za gradnju, je reciklirano. Našli su se tu i ostaci bakine staze kao i vrata koja su nekada krasila kuću ujakovog prijatelja. Kućica ima sve što joj je potrebno. Na vodovod nije spojena, ali dečak nema problema s tim.

“Volim minimalizam i želio sam imati sopstvenu kuću bez ogromne hipoteke”, rekao je i dodao kako je napravio i nekoliko video zapisa o svojoj maloj kući na koju je jako ponosan.

foto: Printscreen YT

Neizmerno zahvalan svima koji su mi pomogli i podržali ga u njegovoj ideji. Otac Greg mu je odmah na početku rekao da ga podržava, ali samo u slučaju ako uspije sam sakupiti novac i izgraditi kuću kakvu je zamislio.

“Bila je to prilika da dete napravi nešto više od samog igranja video igrica i bavljenja sportom, i da nauči neke lekcije iz života”, rekao je ponosni otac.

Dečak na ovoj kućici ne staje. Već razmišlja o studentskim danima – ima ideju da izgradi nešto veću mobilnu kućicu u kojoj bi živeo tokom studiranja kako ne bi trošio novac na klasični studentski smeštaj.

(Kurir.rs/Bosnor.com, Foto: Printscreen/YT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track