ŽIVA VODA NAJVEĆA SILA BOŽJA: Rana na dečakovoj nozi (2) nikako nije mogla da zaraste, stavila sam mu bogojavljensku svetu vodu i ČUDO se desilo!
Foto: Profimedia

BOGOJAVLJENJE

ŽIVA VODA NAJVEĆA SILA BOŽJA: Rana na dečakovoj nozi (2) nikako nije mogla da zaraste, stavila sam mu bogojavljensku svetu vodu i ČUDO se desilo!

Zanimljivosti -

Na Bogojavljenje se sveti vodica u svim pravoslavnim crkvama. Ovaj verski praznik je izuzetno značajan jer se proslavlja u čast podsećanja da misija Isusa Hrista nije započeta rođenjem, već njegovim krštenjem sa 30 godina, kada su se zajedno pojavili Otac, Sin i Sveti duh po prvi put, otud i naziv Bogojavljenje.

Sveta bogojavljenska voda nema rok trajanja, nikad ne može da se pokvari i uvek je treba imati u kući, a u prilog tome dajemo vam ispovesti ljudi kojima je sveta voda pomogla.

foto: Profimedia

"Bilo je leto i moje dete od dve godine je bosonogo trčalo po plaži i, ne gledajući, stao je na užarenu cigaretu koju je neko bacio, a da je nije pre toga ugasio. Vrisnuo je, uhvatilo se za stopalo, dok su se suze slivale niz lice. Plik je odmah izbio, a potom je i pukao. Bile su vrućine, opekotina na nezgodnom mestu, a morska so je izjedala ranu. Nisu pomogle ni medicinske kreme, pa se čak rana i zagnojila. Očajna baka setila se da ima bogojavljenske svete vode i pokapala mu po rani iako sam ja, kao mama, bila skeptična, ljuta što to radi pored toliko medicinskih preparata. Ali ko se još bakama može suprotstaviti. Tu noć nisam mu ništa namazala, ostavila mu otvorenu ranu i spavao je mirno. Ujutro, iskreno, na moje veliko čuđenje, šok, rana je bila čista, zarasla i nigde onog crvenila i gnoja. Pogledala sam mamu, nisam joj ništa rekla, samo sam joj pokazala da je rana zarasla, a ona se samo prekrstila, poljubila krst koji je nosila i pogledom mi uputila prekor što sam sumnjala. Od tog dana uvek idem na Bogojavljenje u crkvu po svetu vodu", ispovest je jedne mame.

foto: Profimedia

Druga priča je o bolesniku koji se potpuno oporavio pošto su mu doneli svetu vodicu i namazali mu ranu koja nikako nije htela da zaceli.

"Bojala sam se za ćerku koja noćima nije spavala zbog muža koji je legao u krevet i nikako da ozdravi. Pošto se operisao i preživeo tešku operaciju, mučio se sa ranom koja nikako nije mogla da zaraste. Doktori su se čudili i nisu znali šta je po sredi. Od snaje uzela sam bogojavljensku svetu vodicu i poprskali smo rane. Oporavio se neverovatno brzo, a da nije ni znao da smo ga mazali rane živom vodom i kakvo se čudo desilo".

foto: Profimedia

Javi se Bog!

foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track