BLOGERKA JE HTELA BESPLATAN SMEŠTAJ: Svi im se sklanjaju, a jedan vlasnik je imao HERCA da joj sve SASPE U LICE! MAJSTORSKI!
Foto: Adrian Weinbrecht / ImageSource / Profimedia

ODBRUSIO JOJ

BLOGERKA JE HTELA BESPLATAN SMEŠTAJ: Svi im se sklanjaju, a jedan vlasnik je imao HERCA da joj sve SASPE U LICE! MAJSTORSKI!

Zanimljivosti -

Eli Derbi, irska jutjuberka i blogerka, pokušala je da iskoristi svoju internet slavu i obezbedi sebi besplatan smeštaj u hotelu u Dablinu.

Ljubazno je poslala mejl upravi hotela objasnivši ko je i šta želi, ali odgovor besnog vlasnika daleko je od onoga što je očekivala - niti je dobila besplatan smeštaj, niti će ikada više bilo koji bloger dobiti besplatan smeštaj u njegovom hotelu.

foto: Profimedia

"Naišla sam na vaš sjajan hotel i volela bih da vas pomenem u mojim snimcima i na Instagram profilu, da vam dovedem nove goste i drugima preporučim da rezervišu sobu kod vas u zamenu za besplatan smeštaj", napisala je u mejlu.

"Influenseri", odnosno uticajne ličnosti na internetu, često dogovaraju slične aranžmane, a sama Eli naglasila je u mejlu da je takav vid saradnje, već imala sa hotelom u Floridi i da im je mnogo pomogla da se posećenost njihovog hotela poveća.

Vlasnika hotela je ova ponuda iziritirala pa je sadržaj njenog mejla, ali ne i ime, objavio na Fejsbuku uz nimalo prijatan odgovor.

Let your smile change the world. Don’t let the world change your smile ♥️

Објава коју дели ELLE (@elledarby_) дана

Draga influenserko,

Znam tvoje ime, ali očigledno nije važno da koristimo imena. Hvala ti na tvom mejlu u kojem tražiš besplatan smeštaj u zamenu za reklamu. Potrebno je mnogo hrabrosti da pošalješ takav mejl, ali ne i mnogo samopoštovanja i dostojanstva. Ako ti dozvolim da ostaneš besplatno u hotelu u zamenu za objavljivanje jednog videa, ko će da plati osoblje koje je brinulo o tebi? Ko će da plati sobarice koje su čistile tvoju sobu? Konobare koji su služili tvoj doručak? Recepcionare koji su te dočekali? Pranje tvoje posteljine? Račun za vodu? Možda bi trebalo da kažem mom osoblju da će biti prikazani u tvom videu, umesto da dobiju platu za svoj rad?

Srećom po nas, mi imamo publiku na društvenim mrežama. Imamo 186.000 pratilaca na dve Fejsbuk stranice, oko 80.000 na Snepčetu, 32.000 na Instagramu i oko 12.000 na Tviteru, ali Isuse Hriste, ja nikada nikom ništa ne bih tražio besplatno. I sam pomalo blogujem i koliko shvatam to je način da "napišeš ponešto na internetu". Statistika koju sam napisao ne čini me boljim, niti mi omogućava da nešto ne platim što svi drugi moraju.

Svetujem te da u budućnosti ponudiš da platiš smeštaj kao svi ostali, a ako u hotelu pomisle da će im tvoje reklama pomoći, možda će ti dati bolji apartman. Time biste pokazali više samopoštvanja i bilo bi manje sramotno po vas".

(Kurir.rs/Foto Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track