DOKAZAO POSTOJANJE VANZEMALJACA: Tesla pričao s Marsovcima
Foto: Marina Lopicic

Vasiona

DOKAZAO POSTOJANJE VANZEMALJACA: Tesla pričao s Marsovcima

Zanimljivosti -

Došao sam do dokaza postojanja života na Marsu. Uhvatio sam signale koje sam interpretirao kao 1-2-3-4. Verujem da su Marsovci koristili brojeve za komunikaciju, kazao je naučnik u jednom intervjuu

Genijalni srpski naučnik Nikola Tesla i njegova otkrića i danas, više od 100 godina posle njegove smrti, izazivaju interesovanje, kontroverze, ali i dižu pravu buru u javnosti. Jedna od najintrigantnijih svakako je tvrdnja slavnog naučnika da je bio prvi čovek koji je komunicirao s vanzemaljcima.Tokom 1899. godine Tesla je radio u svom domu u Kolorado Springsu, gde je napravio laboratoriju kako bi eksperimentisao s konceptom bežičnog prenosa energije. Međutim, jedne noći na radio-prijemniku čuo je neobične ritmične zvuke.

Eksperimenti- Dok sam eksperimentisao u Koloradu, došao sam do eksperimentalnog dokaza postojanja života na Marsu. Usavršio sam bežični risiver daleko od ičega poznatog i uhvatio sam signale koje sam interpretirao kao 1-2-3-4. Verujem da su Marsovci koristili brojeve za komunikaciju, jer su oni univerzalni - rekao je Tesla u jednom intervjuu 1901. godine, a kasnije i zapisao:- Nikada neću zaboraviti osećaj kad mi je sinulo da sam posmatrao nešto od potencijalno nesagledive važnosti za čovečanstvo. Imao sam osećaj da svedočim rođenju novog znanja ili otkriću velike istine. Iako nisam mogao da dešifrujem njihovo značenje, bilo je nemoguće da o njima razmišljam kao o nečemu slučajnom. U meni konstantno raste osećaj da sam bio prvi čovek koji je čuo pozdrav jedne planete drugoj.Iako je naučna zajednica tada ismejala Teslu tvrdeći da je pogrešno protumačio radio-talase oluja sa Jupitera, ove reči pronalazača naizmenične struje godinama interesuju mnoge istraživače. Neki teoretičari zavere smatraju da je Tesla zapravo komunicirao s misterioznim satelitom Crni vitez, čija se starost procenjuje na 13.000 godina.Crni vitez je neidentifikovani objekat u svemiru koji navodno već godinama kruži oko Zemlje, a pošto je prvi put primećen 1940. godine, kad nijedna zemlja na svetu nije imala tehnologiju da napravi satelit i pošalje ga u orbitu, mnogi su zaključili da je zapravo reč o vanzemaljskom objektu.Crni vitezPotvrdu za svoje teorije našli su upravo u Teslinom eksperimentu iz 1899. godine, tvrdeći da su ljudi s drugih planeta komunicirali a našim naučnikom upravo preko Crnog viteza.Američki FBI tek nedavno je obelodanio dokumenta u kojima su priznali da su Teslu držali pod prismotrom, ali i da su posle smrti zaplenili sve njegove stvari jer su se plašili da je stvorio supermoćno oružje „zrak smrti“.

Milka KresojeZAHVALJUJUĆI TESLI, SADA I RUSI PRIČAJU S VANZEMALJCIMAMilka Kresoje, direktor Međunarodnog centra za istraživanje nasleđa Nikole Tesle, tvrdi da je naš naučnik bio kosmičko-istorijska pojava čije reči uvek treba shvatati ozbiljno.- Tesla nikad nije pričao tek tako, već je govorio duboko promišljeno. Njega su ismevali tada, ali mislim da je on u pravu, samo što je običnom čoveku i sada, a kamoli tada, komunikacija s vanzemaljcima bila potpuno neshvatljiva. Nauka nije priznavala Teslu, već ga je potiskivala, a on je bio naučni prorok. On je verovao i u prenošenje misli i smatram da će značaj i istinitost njegovih reči tek da se otkriva. Pa i ruski naučnici rade po njegovim izumima i pričaju s vanzemaljcima. Samo se o tim stvarima ćuti - kaže Milka Kresoje.

Ekipa kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track