DVA RIBARA NISU REAGOVALA NA UZVIKE: Momenat kasnije bili su izgubljeni zauvek!
Foto: Jutjub

Zastrašujuće!

DVA RIBARA NISU REAGOVALA NA UZVIKE: Momenat kasnije bili su izgubljeni zauvek!

Zanimljivosti -

Dva Indijca, Sunder Raj (48) i Pandit Tavari (52), krenuli su u lov na krabe.

Krenuli su ka ostrvu Nort Sentinel, ostrvo koje svi izbegavaju i to iz dobrog razloga: Stanovnici ostrva ne tolerišu strance.

Stanovnici ovog ostrva žive izolovano i daleko od moderne civilizacije. Oni su potomci drevnog plemena još iz doba neolita i koji naseljavaju ovo ostrvo već 60.000 godina. Pleme je veoma agresivno, a strance obično "pozdravljaju" kišom strela!

Ipak, Sunder i Pandit pristali su na ostrvo 25. januara 2006. godine. Zavezali su čamac i zaspali. Sledećeg dana, drugi ribari su ih primetili i počeli su da viču na njih da što pre napuste ostrvo, ali obojica su bili vidno pijani i nisu reagovali. Njihov brod je nestao u senkama kada su bili napadnuti i ubijeni od strane plemena.

Helikopter obalske straže pokušao je da ih spase, ali odmah je "bombardovan" strelama i morali su da prekinu misiju. Kasnije, širio se trač da je helikopter, odnosno vetar od istog otkrio dva groba u kojima su ležala polu-pojedena tela ribara. Ovo pleme nije kanibalističko. Ipak, odustalo se od misije spasavanja kako se ne bi konfrontirali sa plemenom.

Nort Sentinel ostrvo je toliko opasno da je Indijska vlada napravila ekskluzivnu zonu od 4.8 kilometara oko njega. Mnogi Indijci su ubijeni 80-ih i 90-ih godina u pokušajima da spasu žrtve brodoloma. Od tada, pleme je ostavljeno na miru.

(Hefty)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja