(FOTO) RAZDVOJENIH TELA, SPOJENIH SRCA: Sijamski blizanci prvi put ugledali jedan drugog u oči
Foto: Facebook Printscreen

Dirljivo

(FOTO) RAZDVOJENIH TELA, SPOJENIH SRCA: Sijamski blizanci prvi put ugledali jedan drugog u oči

Zanimljivosti -

Džejdon i Anias Mekdonald, sijamski blizanci koje su lekari razdvojili u oktobru, prvi put su ugledali jedan drugog u lice, a dirljivi trenutak je ovekovečen fotografijom.

Jednogodišnja braća Džejdon i Anias su bili spojeni glavama, a hirurzi su ih operisali 27 sati. Mališani su od iznenađenja jedan drugog gledali otvorenih usta. Džejdon se brzo oporavio i danas je vesela beba puna energije, ali Anais, koji je i pre operacije imao zdravstvenih problema, se još bori sa infekcijama i virusima.

Lekari smatraju da braću ne treba dodatno traumatizovati i razdvajati jer smatraju da će Džejdenova pozitivna energija pomoći Aniasu da se što brže oporavi. Osim što su se braća prvi put pogledala u oči, roditelji su ih prvi put mogli uzeti u naručje. Džejdena su mogli da prigrle odmah posle operacije, ali morali su da pričekaju da se Anias stabilizuje jer je zbog komplikacija bio na aparatima.

"13 meseci sam sanjala o ovom trenutku. Pogledala sam Džejdenovo lice i videla ga na potpuno nov način. Jedan od najznačajnijih trenutaka u mom životu" , opisala je Nikol Mekdonald na društvenim mrežama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track