JOVANU (16) KONAČNO SE OSTVARILA ŽELJA Večeras je izgubio u Slagalici, ali je POBEDIO ovim odgovorom
Foto: Printskrin

Genije

JOVANU (16) KONAČNO SE OSTVARILA ŽELJA Večeras je izgubio u Slagalici, ali je POBEDIO ovim odgovorom

Zanimljivosti -

Jovanu Steviću (16) iz Čačka, klanjao bi se i Vene Bogoslavov, tvorac najpopularnijih zbirki za matematiku. On ima ono što bi svaki đak poželeo – pamćenje i koeficijent inteligencije između 140 i 150. I do danas najveća želja mu je bila da učestvuje u kvizu Slagalica. Ona se konačno ostvarila.

Jovan je godinama slao prijave za Slagalicu, više od svega želeo je da odmeri sa nekim veliko znanje koje ima. Danas je konačno stigao na red za učešće, briljirao u igri "Moj broj", ali dalje sagoreo u želji i izgubio od svog protivnika. Ipak, kada ga je voditeljka pitala kakve će utiske poneti it Slagalice, Jovan je odgovorom nasmejao sve u studiju.

"Žargonski rečeno, stukao me je. Nisam mogao ništa da uradim već samo da gledam. Srećan sam što sam konačno učestvovao u Slagalici. Iako sam izgubio, ovo je jedno pozitivno iskustvo i velika životna lekcija i motivacija da nastavim da još više učim", rekao je.

Jovan nema idole. Obožava fudbal, tenis i košarku i Slagalicu. Paštete i džem ne može da smisli, smučili su mu se jer je dugo samo njih jeo. Nema ni krov nad glavom. Selio se 20 puta sa majkom sa kojom i sada živi u iznajmljenom stanu koju su mu platili ljudi dobre volje.

Ali, zato sa 16 godina ima više od 30 diploma sa brojnih takmičenja. Ovom dečku, kom genijalnost nije oduzela skromnost, matematika i brojke su svet. Broji godine, računa kad će se koji dan pasti, zna koliko svaki soliter u Čačku ima stepenika… Sve to bez olovke i papira.

Svi koji žele da pomognu Jovanu Steviću, to mogu učiniti slanjem pošiljke na adresu: Snežana Mijailović, Ljubićki kej 2, stan 18 ili uplatiom na račun Snežane Mijailović, Komercijalna banka: 205-9011006484667-69.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

I to se dešava: Najpoznatiji gafovi u najpopularnijem kvizu Slagalica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track