KADA BUDETE VIDELI ŠTA JE URADILA SA STARIM PLOČICAMA: I vi ćete uraditi isto to! Što pre!
Foto: Viralnova

KADA BUDETE VIDELI ŠTA JE URADILA SA STARIM PLOČICAMA: I vi ćete uraditi isto to! Što pre!

Zanimljivosti -

Da li imate sobu u kuću koja ima divan nameštaj...ali očajne pločice?

Skidanje pločica i postavljanje novih može da vas košta mnogo novca. Kada je Miši najzad pukao film od kupatilskih pločica, došla je na genijalnu ideju. Postavila je jednostavno pitanje: "Farbamo zidove, nameštaj, pa čak i beton...lpa zašto onda ne možemo da farbamo i pločice?" Kratak odgovor...Možemo! I neverovatno je jednostavno - evo kako to i da uradite!Verovatno ste viđali ove sjajne pločice sa ovim dizajnom, ali su jako skupe!

Dakle, Miša je došla na genijalnu ideju...da ofarba pločice uz pomoć šablona.

Skupila je sledeći materijal:1. Boja koju želite za dizajn (ona je koristila belu i grafitnu)2. Poliakril da smanji sjaj3. Valjak4. Četka5. Traka za lepljenje6. Šablon koji ste sami napravili u veličini pločica7. Mala četkicaPre svega...Dobro usisajte i operite pločice. Ako ovo ne uradite, boja može da se ne zalepi za pločice i da se guli.Kada zalepite predmete u vašoj sobi, ofarbajte eksterijerne delove i fuge sa baznom bojom i pustite da se osuši 1 sat.

Onda još jednom valjkom ofarbajte celu površinu. Trebaće vam nekoliko slojeva, u zavisnosti koja boja je u pitanju.

Zalepite šablon i koristite manji valjak da ofarbate drugu boju. S obzirom da se ova boja brzo suši, želećete da ofarbate manje delove umesto da obojite ceo dizajn.

Kada završite ostavite pod da se osuši 2 sata, a onda se vratite da popravite nesavršenosti sa svohjom baznom bojom i malom četkicom.

Na kraju, primenite sloj poliretana i dozvolite da se osuši 2 sata između svakog sloja.

(ViralNova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track